Χωρίς κατηγορία

«Πεννερότο» με μανιτάρια

«Πεννερότο» όπως λέμε ριζότο, γιατί αυτό το πιάτο είναι η εκδοχή του ριζότο με ζυμαρικά,

καθώς η όλη μαγειρική διαδικασία είναι ακριβώς εκείνη που κάνουμε για το ριζότο, όπου το άμυλο των ζυμαρικών θα δώσει εύκολα την επιθυμητή κρεμώδη υφή σαν να έχουμε προσθέσει κρέμα. Και θα φαίνεται σαν να έχουμε βάλει κρέμα αλλά στην πραγματικότητα θα μελώσουν οι πέννες μαζί με τα μανιτάρια και την παρμεζάνα στο τέλος και θα είναι πραγματικά «Μπουκιά και Συχώριο»!!! Το μυστικό είναι στο συνεχόμενο ανακάτεμα…

Καταγωγή: Μεσόγειος | Προετοιμασία: 5 Λεπτά | Χρόνος μαγειρέματος: 15 Λεπτά | Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο | Μερίδες: 4 άτομα

Υλικα
300 γρ. πέννες (piccolini- το μικρότερο μέγεθος από τις κλασσικές)
20 γρ. μανιτάρια porcini ψιλοκομμένα
250 γρ. μανιτάρια λευκά – Agaricus σε φέτες
200 γρ. μανιτάρια Pleurotus ψιλοκομμένα
150 ml λευκό ξηρό κρασί
100 γρ. κρεμμύδι σε καρέ μικρό
1 lt ζωμός κοτόπουλου ή λαχανικών
4 κ.σ ελαιόλαδο
3-4 τεμάχια σχοινόπρασο
2 κ.σ βούτυρο
80 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
Λίγα φύλλα φρέσκο θυμάρι (περίπου 1 ½ κ.σ.)
Αλάτι & πιπέρι

Διαδικασία 
Πρώτα από όλα ψιλοκόβουμε τα porcini και τα μουλιάζουμε στο κρασί. Επίσης, βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το ζωμό που θα πρέπει καθ’ όλη τη διαδικασία να είναι ζεστός.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ιδρώνουμε το κρεμμύδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 3-λεπτά. Προσθέτουμε τα λευκά μανιτάρια και τα pleurotus και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά. Ρίχνουμε και τα Porcini με το κρασί και αφήνουμε για λίγο να εξατμιστεί η αλκοόλη.
Βάζουμε στο σκεύος και τις πέννες (μικρές) και αρχίζουμε με την κουτάλα της σούπας και προσθέτουμε το ζωμό. Το μυστικό είναι να προσθέτουμε αργά και σταδιακά το ζεστό ζωμό. Δηλαδή κάθε φορά που το μείγμα «πίνει» τα υγρά ξαναπροσθέτουμε μέχρι να τελειώσει ο ζωμός και να μαλακώσουν τα ζυμαρικά. Θα χρειαστεί περίπου 7-8 λεπτά αυτή η διαδικασία. Προς το τέλος προσθέτουμε και τα φύλλα του θυμαριού.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε παγωμένο το βούτυρο και ακολούθως την παρμεζάνα. Ανακατεύουμε και διορθώνουμε το αλάτι. Σερβίρουμε με σχοινόπρασο ψιλοκομμένο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Το πιάτο δεν υπάρχει!!!! Είναι ακαταμάχητο… θα με θυμηθείτε…

————————————————————————————————————————————————————————————————————-