Αν δεν έχετε δοκιμάσει ακόμη την πατατοσαλάτα αυτή, δεν έχετε δοκιμάσει την τέλεια πατατοσαλάτα. Δεν παίζεται η γεύση της.
Η πατατοσαλάτα μπορεί να βρει πολλούς τρόπους να έρθει στο τραπέζι μας. Είτε σαν ένα ελαφρύ γεύμα, είτε ως ορεκτικό, είτε ως συνοδευτικό. Πάντως όπως κι αν την προτιμήσουμε συνεχίζει να είναι μια νόστιμη και πανεύκολη λύση. Το μπέικον δίνει πικάντικο αποτέλεσμα και η σος που αναμειγνύουμε βελούδινη υφή.

Καταγωγή: Διεθνές | Χρόνος μαγειρέματος: 20-25′ | Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο | Μερίδες: για 6 άτομα ως σαλάτα ή ορεκτικό

Υλικα 1 κιλό πατάτες βρασμένες και κομμένες σε μεγάλους κύβους
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
2 κ.σ. λάδι
4 αγγουράκια τουρσί
1 αγγουράκι φρέσκο
80γρ. μπέϊκον καπνιστό
3 αβγά βραστά
50 γρ. τριμμένη παρμετζάνα
2 κ.σ. Μουστάρδα Brava
100 γρ. Μαγιονέζα Brava
1 κ.σ. κάπαρη
Λίγο άνηθο
2-3 τμχ σχοινόπρασο + μερικά φύλλα δυόσμου
Πιπέρι
Για τα κρουτόνς
2 φέτες ψωμί του τοστ κομμένο σε μικρά τετράγωνα
1 κ.σ. ελαιόλαδο
½ κ.γ. ρίγανη
Αλάτι & πιπέρι
½ κ.γ. ζάχαρη

Διαδικασία

Θα χρειαστούμε ένα μεγάλο μπολ να ανακατέψουμε τα υλικά μας. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και βάζουμε τις φέτες του μπέϊκον να τραγανίσουν και να χάσουν το λίπος τους. Μόλις πάρουν χρώμα και τραγανίσουν τα μεταφέρουμε σε απορροφητικό χαρτί. Κόβουμε τα βρασμένα αβγά στη μέση και ξεχωρίζουμε το ασπράδι από τον κρόκο.

Τοποθετούμε στο μπολ τις βρασμένες πατάτες και προσθέτουμε ψιλοκομμένο το ασπράδι των αβγών, ενώ τους κρόκους τους βάζουμε στο multi με το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο, τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το μπέϊκον, το πιπέρι και την τριμμένη παρμεζάνα.

Ομογενοποιούμε το μείγμα και το προσθέτουμε στο μπολ. Ψιλοκόβουμε τα αγγουράκια και μαζί με την κάπαρη τα βάζουμε και αυτά στο μπολ και ανακατεύουμε απαλά όλα τα υλικά μαζί. Για τα κρουτόνς θα χρειαστούμε ένα αντικολλητικό ταψάκι ή θα στρώσουμε αντικολλητικό χαρτί κουζίνας.

Ρίχνουμε από πάνω από τα κομμένα ψωμάκια το ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε με τα δάχτυλα ώστε να πάει παντού. Πασπαλίζουμε από επάνω με τη ζάχαρη το αλάτι και τη ρίγανη και βάζουμε στο φούρνο στους 150ο C για 15 λεπτά περίπου μέχρι να γίνουν τραγανά.

Tip Μπορούμε τα κρουτόνς να τα φτιάξουμε και στο τηγάνι, όμως είναι πιο υγιηνά και νόστιμα στο φούρνο αφού αργά θα απορροφήσουν με τη θερμοκρασία το αλάτι και τη ρίγανη και θα μοσχομυρίσουν.

————————————————————————————————————————————————————————————————————-