Κυβάκια πατάτας με ποικιλία μπαχαρικών. Ένα αυθεντικό Ινδικό πιάτο ή ένα πιάτο που εφευρέθηκε από τα ινδικά εστιατόρια στην Αγγλία για να προσελκύσουν κόσμο; Όπως και να έχει είναι πεντανόστιμο!

Καταγωγή: Ινδίες | Χρόνος μαγειρέματος: 25-30′ | Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο

Υλικα400γρ. πατάτες
6 κουτ. σούπας ηλιέλαιο
1 πρέζα κύμινο
1 κ.γ. κουρκουμά
1 κ.γ. μουστάρδα σε σκόνη
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 πρέζα γαρίφαλο
1 πρέζα κανέλα
1 ντομάτα μεγάλη μόνο την ψίχα
Πιπέρι μαύρο
Αλάτι
50γρ. βούτυρο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
Μισό ματσάκι κόλιανδρο

Διαδικασία Καθαρίζουμε τις πατάτες τις κόβουμε σε κύβους και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό. Μόλις βράσουν τις σουρώνουμε και τις τοποθετούμε πάλι στην κατσαρόλα που είναι ακόμα ζεστή για λίγα λεπτά.
Με αυτόν τον τρόπο θα φύγει όλη η υγρασία.
Σε μεγάλο τηγάνι βάζουμε να ζεσταθεί το ηλιέλαιο και σοτάρουμε όλα τα μπαχαρικά μας για 5 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια.
Στην συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο και το κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα. Προσθέτουμε τις πατάτες στο τηγάνι και ανακατεύουμε προσεκτικά μέχρι να πάρουν χρώμα οι πατάτες. Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε ψιλοκομμένο κόλιανδρο, την ψίχα της ντομάτας και σερβίρουμε.

————————————————————————————————————————————————————————————————————-