Η παραδοσιακή αγγλική πίτα έχει ψάρι, πολλά λαχανικά και σφολιάτα η οποία σκεπάζει το ψάρι και χρησιμοποιείται σαν καπάκι γάστρας για να κρατάει τον ατμό μέσα. Όμως και στην Ελλάδα έχουμε πίτα με ψάρια και ειδικά στο Πήλιο που φτιάχνουν μία υπέροχη πίτα με άγρια χόρτα και σαρδέλα ή γαύρο. Εδώ έχουμε μια διαφορετική με τόνο, πολύ γευστική και εύκολη στην παρασκευή της

Καταγωγή: Μεσογειακό | Προετοιμασία: 10 λεπτά | Χρόνος μαγειρέματος: 50 λεπτά | Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο | Μερίδες:

Υλικα
1 πακέτοφύλλο χωριάτικο
2 κονσέρβες τόνο σε νερό
1 κονσέρβα τόνο πικάντικη ή τόνο καπντιστό
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε κύβους
1 ντομάτα κομμένη σε κύβους
1 πράσο ψιλοκομμένο
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο
3 κ.γ. πάστα ελιάς
200γρ τυρί κρέμα

Διαδικασία 
Σε μεγάλο τηγάνι σωτάρουμε με λίγο λάδι το ξερό κρεμμύδι και το πράσο μέχρι να μαλακώσουν.
Μόλις μαλακώσουν προσθέτουμε τους τόνους αφού τους έχουμε στραγγίξει από το νερό την πιπεριά, το φρέσκο κρεμμύδακι και την ντομάτα. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε σε δυνατή φωτιά για 5΄ να πιεί όλα του τα υγρά.

Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την πάστα ελιάς και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε. Αφού κρυώσει λίγο το μείγμα μας προσθέτουμε και την κρέμα τυρί. Λαδώνουμε ένα ταψάκι 22εκ. και στρώνουμε το ένα φύλλο ζύμης φροντίζοντας να καλυφθούν και τα πλαϊνά του ταψιού. Τρυπάμε καλά τη σφολιάτα με πιρούνι, παντού. Απλώνουμε το μείγμα καλά και καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο κλείνοντας καλά τις ενώσεις. Αλείφουμε καλά με πινέλο την επιφάνεια με ελαιόλαδο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 50 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει καλά.

————————————————————————————————————————————————————————————————————-