Χωρίς κατηγορία

Πέννες με κολοκύθι, μέντα & γιαούρτι

Φαγητό σε 15’....!!! Οι Penne Rigate έχουν αγαπηθεί σε όλη την Ιταλία και το όνομά τους αλλάζει, ανάλογα με την περιοχή.

Για παράδειγμα, στην Umbria αποκαλούνται “σαΐτες” και στο νότο λέγονται περιπαιχτικά “κακοκομμένες”. Προτιμούνται σε πολλές περιπτώσεις, ακόμα και τις πιο απροσδόκητες: από το πιάτο της τελευταίας στιγμής με φίλους ως το πιο κλασικό πιάτο στο οικογενειακό τραπέζι, όλοι απολαμβάνουν το φαγητό τους πάνω από ένα ωραίο αχνιστό πιάτο με Penne. Οι Penne Rigate παντρεύονται τέλεια με κάθε είδος σάλτσας, από τις παραδοσιακές, με κρέας ή ντομάτα, μέχρι τις πιο καινοτόμες και πρωτότυπες, που γεννήθηκαν από το συνδυασμό λαχανικών και τυριών, όπως αυτή που παρουσιάζουμε εδώ.

Καταγωγή: Μεσόγειος | Προετοιμασία: 5 Λεπτά | Χρόνος μαγειρέματος: 15 Λεπτά | Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο | Μερίδες: 4 άτομα

Υλικα
400 γρ. πέννες (ζυμαρικά)
200 γρ. κολοκύθια περασμένα από μαντολίνο ή τρίφτη
2-3 φέτες πιπερόριζα
3 κ.σ. ελαιόλαδο ή 2 κ.σ. μαργαρίνη
120 ml ζωμός λαχανικών
250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
150 γρ. πεκορίνο τριμμένο (Αμφιλοχίας)
3-4 φύλλα μέντας ή δυόσμου
1 πρέζα πάπρικα
Αλάτι
Διαδικασία 
Περνάμε από το μαντολίνο ή το τρίφτη τα κολοκύθια ώστε να έχουμε σαν αποτέλεσμα σχήμα σαν λεπτά σπαγγέτι. * Εάν στον τρίφτη τα περάσουμε κατά μήκος στις μικρές τρύπες θα έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα.
Βράζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό τις πέννες για 9-11 λεπτά ώστε να μείνουν al dente ή όσο προσδιορίζει η συσκευασία.
Αφαιρούμε από την κατσαρόλα τα ζυμαρικά. Λιώνουμε τη μαργαρίνη ή ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε την πιπερόριζα. Την αφήνουμε για λίγα λεπτά ώστε να αρωματίσει καλά το ελαιόλαδο και έπειτα την αφαιρούμε. Ρίχνουμε τα κολοκύθια και σοτάρουμε ελαφρά για λίγα λεπτά, ενώ σβήνουμε με το ζωμό λαχανικών. Ρίχνουμε και ψιλοκομμένο το δυόσμο ή τη μέντα, τις πέννες και αφήνουμε να έρθουν σε βρασμό για 1 λεπτό.
Αποσύρουμε και προσθέτουμε το γιαούρτι και το πεκορίνο, ανακατεύουμε και διορθώνουμε το αλάτι, ενώ στο σερβίρισμα πασπαλίζουμε με την πάπρικα.
*Τα ζυμαρικά αυτά σερβίρονται και ζεστά και κρύα ως σαλάτα.

————————————————————————————————————————————————————————————————————-