Ένα από τα πιο σημαντικά σημεία για την επιτυχία ενός ωραίου πιάτου ζυμαρικών είναι το σούρωμα. Τα ζυμαρικά πρέπει να τα σουρώνουμε διατηρώντας όλη τη θερμοκρασία του βρασμού για αυτό και δεν προσθέτουμε ποτέ κρύο νερό στη κατσαρόλα. Αν θέλετε να μη σουρώσετε τα μακαρόνια αλλά να τα μαγειρέψετε κατευθείαν πρέπει να ξέρετε ότι χρησιμοποιείτε για 1 φλιτζάνι πάστα (κριθαράκι, κοφτό, κοραλλάκι, κ.τ.λ.) 3 φλιτζάνια βραστού νερού ή ζωμού. Για να μην κολλήσουν μεταξύ τους, όταν σουρώσετε τα ζυμαρικά, αφήστε στην κατσαρόλα μικρή ποσότητα νερού και ξαναρίξτε τα μέσα. Στη συνέχεια προσθέστε βούτυρο.

Δεν τα ξεπλένετε ποτέ, παρά μόνο αν πρόκειται να προετοιμάσετε σαλάτα ζυμαρικών ή αν θέλετε να συνεχίσετε το ψήσιμό τους στο φούρνο. Το άμυλο των ζυμαρικών εφόσον δεν τα ξεπλύνετε βοηθάει στο να δέσουν καλύτερα με την σάλτσα τους. Είναι προτιμότερο να μην περιχύνετε τα ζυμαρικά με τσιγαριστό βούτυρο ή λάδι γιατί έτσι γίνονται πιο “βαριά”. Προσθέστε ωμό, φρέσκο βούτυρο στα ζεστά, σουρωμένα ζυμαρικά και αφήστε το να λειώσει μόνο του ανακατεύοντάς τα.

Καταγωγή: Διεθνές | Χρόνος μαγειρέματος: 10-15 Λεπτά | Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο

Υλικα
400 γρ. πένες ζυμαρικά
300 γρ. τόνο σε ελαιόλαδο ή σε νερό
1 κρεμμύδι ξερό, μέτριο, ψιλοκομμένο (60 γρ. περίπου)
100 γρ. Μαγιονέζα Brava
50 γρ. Κέτσαπ Brava
30 γρ. Βόυτυρο (1 ½ κ.σ.)
Λίγα φύλλα ψιλοκομμένου μαϊντανού
*2 κ.σ. ελαιόλαδο (προσθέτουμε ελαιόλαδο εάν το τόνος είναι σε νερό, εάν είναι σε λάδι δε θα χρειαστεί)
Πιπέρι

 

Διαδικασια
Βράζουμε μπόλικο αλατισμένο νερό για τα ζυμαρικά και προσθέτουμε στο νερό το ελαιόλαδο και τις πέννες.
Προσθέτουμε ελαιόλαδο στο νερό που βράζουμε όλα τα ζυμαρικά, γιατί εκτός από γεύση δεν τα αφήνει να κολλήσουν μεταξύ τους.
Αφήνουμε όσο αναφέρει η συσκευασίας τους να βράσουν και δεν τα κρυώνουμε ποτέ με κρύο νερό. Τα προσθέτουμε κατευθείαν στη σάλτσα μας και ανακατεύουμε καλά.

Εν τω μεταξύ σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σάλτσας μας. Αφήνουμε λίγα φύλλα μαϊντανού και το πιπέρι για το τελείωμα του πιάτου μας.

Σουρώνουμε τις πέννες και λιώνουμε στην κατσαρόλα το βούτυρο. Το αρωματίζουμε με το σκόρδο και προσθέτουμε τα ζυμαρικά για 2 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε και τη σάλτσα μας. Σερβίρουμε αμέσως.

 

————————————————————————————————————————————————————————————————————-