ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ : Μήπως παχαίνει; ΜΙΚΑ : Τα χορταρικά δεν παχαίνουν, μαμά. ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ : Γιατί το λες αυτό Μίκα; Κι οι αγελάδες όλο χορταρικά τρώνε κι όμως είναι τετράπαχες.

Η αλήθεια είναι πως όταν ακούω Πάστα Φλώρα το πρώτο που μου έρχεται στο μυαλό δεν είναι γλυκό, αλλά η φοβερή Μαίρη Αρώνη στο Τζένη – Τζένη… Σας αρέσει η πάστα φλώρα και την φτιάχνετε συχνά ή την αγοράζετε έτοιμη; Μάθετε να τη λέτε και σωστά.Το πραγματικό της όνομα δεν είναι πάστα φλώρα, όπως έχει συνηθίσει να την αποκαλεί ο Έλληνας, αλλά πάστα φρόλα. Η πάστα φρόλα έλκει την καταγωγή της από την Ιταλία και είναι μια εκδοχή της λεγόμενης πατ-μπριζέ. Φρόλα σημαίνει τριφτή, δηλαδή ζύμη που όταν ψηθεί τρίβεται εύκολα και όχι σκληρό παξιμάδι – δοκιμαστικό για γερά δόντια.

Χώρα Προέλευσης: Διεθνές | Χρόνος Μαγειρέματος 30 Λεπτά | Βαθμός Δυσκολίας : Πολύ εύκολο

Υλικα Για τη γέμιση μήλου
250gr βούτυρο
1 κούπα ζάχαρη άχνη
1 κ.σ. κανέλα
8 μήλα μέτρια κομμένα σε κύβους
200gr φουντούκια χοντροκομμένα
100gr σταγόνες σοκολάτας (κουβερτούρα)
Για ζύμη
4 αυγά μεγάλα
1 ½ κούπα ζάχαρη κρυσταλλική
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 σφηνάκι grand Marnier πορτοκάλι
2 κούπες αλεύρι φαρίνα

ΔιαδικασίαΛιώνουμε το βούτυρο σε βαθύ τηγάνι και προσθέτουμε την άχνη, την κανέλα, τα μήλα και τα φουντούκια. Αφήνουμε για 3 λεπτά να σοταριστούν μέχρι να ενωθούν τα υλικά, να λιώσει η άχνη και να καραμελώσει.

  • Κατεβάζουμε από τη φωτιά και απλώνουμε σε ταψί διαμέτρου 40 εκ. σε αυτό το σημείο προσθέτουμε και τις σταγόνες σοκολάτας.
  • Σε μπολ χτυπάμε με μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να διπλασιαστούν σε όγκο.
  • Προσθέτουμε το ξύσμα, το κονιάκ και τελευταίο το αλεύρι κοσκινισμένο και προσθέτοντας λίγο λίγο.
  • Απλώνουμε το μείγμα προσεκτικά στο ταψί με τη βοήθεια μιας σπάτουλας, πάνω από τα μήλα αφού η τάρτα μας , όταν τη βγάλουμε από το φούρνο, θα αναποδογυρίσει.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο αντιστάσεις πάνω κάτω για περίπου 30΄. Τσεκάρουμε με μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του ταψιού να βγαίνει καθαρό βγάζουμε από τον φούρνο αφήνουμε λίγα λεπτά να κρυώσει (όχι τελείως ) και αναποδογυρίζουμε το ταψί σε μια πιατέλα.

————————————————————————————————————————————