Είναι γεγονός πως η φαντασία έχει στερέψει από τη ζωή μας και μας είναι πλέον αδύνατο να συλλογιστούμε πως όλα συνδέονται.

Είναι γεγονός πως η φαντασία έχει στερέψει από τη ζωή μας και μας είναι πλέον αδύνατο να συλλογιστούμε πως όλα συνδέονται. Τίποτα δεν είναι τυχαίο, αρκεί να έχουμε την οξυδέρκεια να αντιληφθούμε την σπουδαιότητα της στιγμής. Ένα από τα μεγαλύτερα μυστικά του μυαλού μας είναι η φαντασία μας. Τι μπορεί να αποτελέσει ερέθισμα ώστε αυτή η δύναμη να κατακλύσει κάθε πόρο του εαυτού μας και να μας επιτρέψει να δημιουργήσουμε κάτι ανεπανάληπτο?

Στην προκειμένη περίπτωση θα αναφερθούμε σε έναν χαρακτήρα που μας συνόδεψε κατά τα παιδικά μας χρόνια και συνεχίζει να αποτελεί ευχάριστη παρέα για τους αμύητους, ο Mickey Mouse. Η ιδέα για αυτόν τον χαρακτήρα προέκυψε από ένα αγαπημένο φαγητό του δημιουργού του, Walt Disney. Το συγκεκριμένο φαγητό ονομάζεται Macaroni & Cheese διάσημο πιάτο στην Αμερική, είναι μακαρόνια φούρνου με λιωμένο τυρί και αποτελούσε την πρώτη του επιλογή όταν έφερνε καλεσμένους στο σπίτι του. Καθώς ο Walt Disney εργαζόταν για έναν εμπορικό καλλιτέχνη στο Kansas City συνάντησε ποντίκια στο στούντιο του. Συχνά μοιραζόταν μαζί τους λίγο τυρί από το προαναφερόμενο πιάτο ώσπου μια μέρα ένα γενναίο ποντίκι σκαρφάλωσε πάνω στο σχεδιαστήριο του. Εκείνη η στιγμή αποτέλεσε για τον δημιουργό το ερέθισμα για τον ήρωα που όλοι μας αγαπήσαμε.

Από ένα απλό φαγητό ξεκίνησε μια από τις μεγαλύτερες ιδέες , αποτελεί σαγηνευτικό πως όλα τελικά συνδέονται με έναν χαοτικά οργανωμένο τρόπο. Παρόλο που ο Walt Disney γνώρισε τεράστια επιτυχία λόγω του έργου ήταν άνθρωπος με πολύ απλά γούστα στο φαγητό. Η μεγαλύτερη πρόκληση της γυναίκας του ήταν το επιδόρπιο, καθώς ο δημιουργός δεν δελεαζόταν από τα γλυκά της εποχής του καθώς στην πλειονότητά τους ήταν υπερβολικά για τα δικά του γούστα.

Μάλιστα κάποτε η Thelma έφτιαξε ένα κέικ με κρέμα σαντιγύ και ο Walt άρχισε να διαμαρτύρεται γι’ αυτό. Τότε η Lillian Disney θύμωσε τόσο πολύ μαζί του που πήρε λίγη από την κρέμα του κέικ και την πέταξε πάνω του. Τον βρήκε ακριβώς στη μέση του προσώπου. Εκείνος πήρε λίγη από την κρέμα με τη σειρά του για την πέταξε πίσω σε εκείνη. Έτσι ξεκίνησε ένας μεγάλος κρεμο-πόλεμος ανάμεσα στον Walt την Lillian, τον Bob και τη Sharon.

Η λύση τελικά ήρθε από μία οικογενειακή συνταγή για κρύα λεμονόπιτα, όπου και κατωχυρώθηκε ως το αγαπημένο γλυκό του Walt. Συνεπώς σας παρουσιάζουμε την αιτία που έκανε τον Walt Disney να τσακώνεται στο τραπεζι με τον εγγονό του Christopher, όχι πλέον πετώντας την γιατί δεν ήταν του γούστου του, αλλά για το ποιος θα φάει περισσότερο από αυτήν.

Walt Disney’s Lemon Pie

Υλικα
Για 6-8 μερίδες
Για τη γέμιση
4 αυγά, με τους κρόκους και τα ασπράδια ξεχωριστά
½ φλιτζάνι φρέσκο χυμό λεμόνι
½ φλιτζάνι νερό
1 κουταλιά της σούπας ζελατίνη σε σκόνη (χωρίς προσθήκη γεύσης)
1 φλιτζάνι ζάχαρη, το οποίο το χωρίζουμε σε 2 ίσες ποσότητες
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
Για τη ζύμη
1 1/2 φλυτζάνια Graham cracker θρυμματισμένα
6 κουταλιές της σούπας βούτυρο, λιωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
Προαιρετικά
Σαντιγύ
Τριμμένο μοσχοκάρυδο

ΔιαδικασίαΠροθερμάνετε το φούρνο στους 350 βαθμούς F. Συνδυάστε τα Graham cracker θρυμματισμένα με το λιωμένο βούτυρο και πιέστε ομοιόμορφα στον πυθμένα μέχρι τις πλευρές μιας τάρτας 9 ιντσών. Ψήστε την κρούστα για 10 έως 12 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε την κρούστα να κρυώσει εντελώς. Εν τω μεταξύ, σε ένα μικρό μπολ, χτυπάμε τους κρόκους των αυγών, το χυμό λεμονιού και το νερό μέχρι να ενωθούν. Αφήνουμε το μπολ στην άκρη. Σε ένα μπολ, συνδυάστε ½ φλιτζάνι του ζάχαρη με το αλάτι και τη ζελατίνη. Προσθέστε το μίγμα κρόκου αυγού και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν. Πάνω από το βραστό νερό σε μπεν μαρί, ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι η ζελατίνη να διαλυθεί και το μείγμα να πήξει. Αφαιρέστε το πάνω ταψί από το μπεν μαρί και ανακατέψτε προσθέτοντας την φλούδα λεμονιού. Γεμίστε ένα μεγάλο μπολ με παγωμένο νερό και τοποθετήστε το μπολ με το μείγμα ώστε να κρυώσει. Αφήστε να καθίσει για 20 λεπτά, ή έως ότου το μίγμα είναι αρκετά παχύ για να δημιουργήσει ένα ανάχωμα όταν πέσει από ένα κουτάλι. Ενώ η γέμιση κρυώνει, χτυπήστε τα ασπράδια σε μαρέγκα μέχρι να διαμορφώνουν μαλακές αιχμές. Σιγά-σιγά προσθέστε το υπόλοιπο ½ φλιτζάνι ζάχαρη, 2 κουταλιές της σούπας σταδιακά, ενώ χτυπάτε καλά μετά από κάθε προσθήκη. Μόλις η γέμιση έχει κρυώσει, απαλά προσθέστε τα χτυπημένα ασπράδια αυγών μέχρι να ενωθούν. Τοποθετήστε την γέμιση στην κρούστα της πίτας και από πάνω πασπαλίστε μοσχοκάρυδο, εάν είναι επιθυμητό. Καταψύξτε για αρκετές ώρες, ή μέχρι να μπορεί να κοπεί εύκολα με ένα μαχαίρι. Συνοδέψτε με σαντιγύ πριν τα σερβίρετε, αν είναι επιθυμητό.