48FoodStreet
ΓΛΥΚΑ

Μους σοκολάτας γάλακτος με γαλάζια πάβλοβα

Σερβίρεται σε ποτήρι και είναι το ιδανικό γλυκό για το εορταστικό μας τραπέζι και όχι μόνο.

Τα χρώματα είναι εντυπωσιακά, ενώ το contrast υφής που παιχνιδίζει ανάμεσα στην πάβλοβα και τη μους σοκολάτας γάλακτος, δίνει ένα γλυκό που μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Καταγωγή: Διεθνές | Προετοιμασία: | Χρόνος μαγειρέματος: 8-10 λεπτά για τη μους, περίπου 1-1½ ώρα για την πάβλοβα | Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο | Μερίδες: 12 άτομα (ποτήρια μεσαίου μεγέθους)

Υλικα

Για την πάβλοβα
250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
250 γρ. ασπράδια (8 αβγά περίπου)
250 γρ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη.
Αμπούλες με τρία χρώματα ζαχαροπλαστικής
(Τα βρίσκουμε σε όλα τα μεγάλα super markets στα σημεία με τα υλικά ζαχαροπλαστικής σε οικονομική τιμή. Συνήθως πωλούνται τα τρία βασικά χρώματα σε μια συσκευασία, κόκκινο, μπλε, κίτρινο).
Για τη μους σοκολάτας γάλακτος
160 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
&
300 γρ.κρέμα γάλακτος 35%
160 ml. γάλα
350 γρ. σοκολάτα γάλακτος τεμαχισμένη
3 κρόκοι αβγών
40 γρ. ζάχαρη

Διαδικασία 
Ξεκινάμε φτιάχνοντας τη μαρέγκα για την πάβλοβα, βάζοντας στο μίξερ τα ασπράδια με την κρυσταλλική ζάχαρη και 2 σταγόνες μπλε χρώμα ζαχαροπλαστικής. Χτυπάμε στη μεσαία ταχύτητα του μίξερ για 20 λεπτά περίπου ώσπου να γίνει μια σφικτή μαρέγκα που στέκεται. Αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και ρίχνουμε με το αχνιστήρι (εάν δεν έχουμε παίρνουμε το σουρωτήρι μας με τη σήτα και ρίχνουμε κοσκινίζοντας τη ζάχαρη άχνη μέσα στο μείγμα ενώ ανακατεύουμε τακτικά.
Σε μια λαμαρίνα τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί κουζίνας και με μεγάλες κουταλιές δημιουργούμε βουναλάκια ασύμμετρα. Τα ψήνουμε για 2 ώρες περίπου στους 120ο και όταν τα βγάλουμε από το φούρνο αφήνουμε για λίγο να στεγνώσουν.
Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε τη μους σοκολάτας γάλακτος. Αναμιγνύουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη χτυπώντας αρκετά έτσι ώστε να ομογενοποιηθούν καλά. Ζεσταίνουμε σε ένα σκεύος το γάλα με τα 160γρ. της κρέμας γάλακτος και προσθέτουμε σιγά σιγά στο μείγμα των κρόκων ανακατεύοντας. Όταν προστεθεί όλο το μείγμα των αβγών, ξαναβάζουμε στη φωτιά και αφήνουμε για λίγα λεπτά σε χαμηλή φωτιά ώστε να γίνει μια παχύρευστη σάλτσα.
Προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει μέσα στο μείγμα.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε την κρέμα γάλακτος η οποία είναι όσο πιο κρύα γίνεται και τη χτυπάμε σε σαντιγύ. Αναμιγνύουμε απαλά το μείγμα της σοκολάτας με τη σαντιγί και αφήνουμε στο ψυγείο να σταθεί.
Τέλος θρυμματίζουμε σε κάθε ποτήρι ένα κομμάτι πάβλοβα και με ένα κορνέ ή ένα κουτάλι προσθέτουμε από τη μους. Διακοσμούμε και από πάνω με ένα κομμάτι πάβλοβα ενώ εάν θέλουμε μπορούμε να τελειώσουμε τη διακόσμηση με φράουλες (εάν είναι η εποχή τους) ή ένα κομμάτι

————————————————————————————————————————————————————————————————————-