Ένας γιορτινός μπουφές ταιριάζει ταμάμ σε μια βραδιά με φίλους, αγαπημένους και διάθεση διασκέδασης στο κόκκινο. Το ρεβεγιόν, βέβαια, είναι η πιο λαμπερή βραδιά του χρόνου και τα εδέσματα πρέπει να είναι αναλόγως γιορτινά, όμως υπάρχουν πολλές άλλες στιγμές στη ζωή μας,που ένας μπουφές γεμίζει με χέρια που τσιμπολογούν τα «δαχτυλοφαγητά».

(Αυτό ήταν μια αποτυχημένη προσπάθεια να μεταφράσω το finger food από ότι καταλάβατε). Εμείς στο Mastercook αγαπούμε τις γιορτές και γενικά όπου γάμος και χαρά και εμείς είμαστε μέσα, οπότε είπαμε να αρχίσουμε να παρουσιάζουμε μια σειρά συνταγών με μεζεδάκια… Ελπίζω να απολαύσετε τις συνταγές «Γιορτινό Μπουφέ»! Καλές γιορτές, ότι κι αν γιορτάζετε!

Καταγωγή: Μεσογειακό | Χρόνος μαγειρέματος: 20-25′ | Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο

Υλικα 3-4 μελιτζάνες φλάσκες
2 πιπεριές κόκκινες Φλωρίνης σε καρέ
100 γρ. μαγιονέζα BRAVA
3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
½ κούπα Μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κ.γ. άχνη ζάχαρη
2 κ.σ. λάδι
2κ.γ. μηλόξυδο
30γρ. κουκουνάρι
Αλάτι και πιπέρι

2-3 φύλλα δάφνης
1 φύλλο σφολιάτας
400γρ. γαλοτύρι
2κ.σ. κάπαρη
Μία πρέζα ρίγανη

120γρ. σος BBQ Brava

ΔιαδικασίαΠλένουμε και στεγνώνουμε τις μελιτζάνες. Τις τρυπάμε από όλες τις πλευρές με ένα πιρούνι και τις ακουμπάμε σε ζεσταμένο μαντέμι μαζί με τα φύλλα δάφνης. (εναλλακτικά μπορούμε να τις βάλουμε στο γκριλ στους 220ο βαθμούς, γυρνώντας κάθε λίγο από όλες τις πλευρές). Ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν.

Όπως είναι ζεστές τις κλείνουμε μέσα σε σακούλα τροφίμων και αφήνουμε για 10 λεπτά. Τις ανοίγουμε και τις ξεφλουδίζουμε εύκολα.
Εν τω μεταξύ προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C και τοποθετούμε το φύλλο σφολιάτας στο ταψί. Κόβουμε τη σφολιάτα σε μεγάλα τετράγωνα και ψήνουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανή.

Πολτοποιούμε τις μελιτζάνες στο μπλέντερ και προσθέτουμε τις πιπεριές, τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, το μαϊντανό, την άχνη ζάχαρη το λάδι το ξύδι και το κουκουνάρι. Δοκιμάζουμε και αλατίζουμε κατά προτίμηση.
Αφήνουμε τα φύλλα σφολιάτας να κρυώσουν. Ανακατεύουμε το γαλοτύρι με την κάπαρη και τη ρίγανη.
Αλείφουμε μια φέτα σφολιάτας με το μείγμα από το γαλοτύρι, προσθέτουμε άλλη μια σφολιάτα και αλείφουμε με τον πουρέ μελιτζάνας. Κλείνουμε με ένα φύλλο σφολιάτας και προσθέτουμε από πάνω τη σος BBQ Brava.

————————————————————————————————————————————————————————————————————-