Μια εύκολη βασιλόπιτα. Πλησιάζει και πάλι ο καιρός που γιορτάζουμε και μάλιστα η πρωτοχρονιά είναι η στιγμή που οι περισσότεροι από εμάς, ανοίγουμε το σπίτι μας και περνάμε την ημέρα αυτή με φίλους και συγγενείς.

Όμως πολλές φορές ο χρόνος μας ελάχιστος ακόμα και τότε που τρέχουμε να τα προλάβουμε όλα. Εδώ έχουμε τη λύση μιας εύκολης βασιλόπιτας για την ημέρα εκείνη…. που μπορούμε μάλιστα να την παρασκευάσουμε 2-3 ημέρες πριν από την πρωτοχρονιά και να τη φυλάξουμε σε μεμβράνη κουζίνας.

Παραμένει αφράτη και το άρωμά της έντονο μέχρι και το τελευταίο κομμάτι.

Καταγωγή: Διεθνές | Προετοιμασία: 15΄ | Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα περίπου | Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο | Μερίδες:Υλικά για ταψί 28-32εκ.

Υλικα 1 κιλό αλεύρι κοσκινισμένο (το καλύτερο είναι το αλεύρι κατάλληλο για τσουρέκι)
1 πακέτο βούτυρο φρέσκο (250γρ.)
430 ml γάλα χλιαρό (1 ½ ποτήρι)
400 γρ. ζάχαρη (1 ½ ποτήρι)
85 γρ. μαγιά νωπή
6 αβγά μέτρια
1 κ.γ. μαχλέπι
1 κ.γ. κανέλα
Ξύσμα ενός πορτοκαλιού

Διαδικασία *(Η μαγιά, το βούτυρο, τα αβγά και το γάλα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου)
Παίρνουμε λίγο από το γάλα και διαλύουμε τη μαγιά μαζί με μια πρέζα ζάχαρη και 2 κουταλιές αλεύρι. Αφήνουμε στην άκρη.

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και όταν ασπρίσουν προσθέτουμε τα αβγά, το μαχλέπι και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Προσθέτουμε λίγο λίγο και εναλλάξ το υπόλοιπο γάλα που είναι χλιαρό και το κοσκινισμένο αλεύρι. Τελευταίο προσθέτουμε το μείγμα της μαγιάς που εν τω μεταξύ έχει φουσκώσει.

Χτυπάμε καλά ώσπου το μείγμα να είναι μια ρευστή ζύμη.

Ρίχνουμε το μείγμα σε ταψάκι 28-32 εκατοστών και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για 1 ώρα περίπου.
Αλείφουμε με έναν κρόκο αβγού χτυπημένο με μια κουταλιά της σούπας γάλα και περνάμε την επιφάνεια. Ψήνουμε στους 170ο για 1 ώρα περίπου. Αφήνουμε να καλά κρυώσει πριν να ξεφορμάρουμε. (προαιρετικά μπορούμε να γράψουμε με γλάσο τη χρονιά.
Για το γλάσο πρέπει να χτυπήσουμε στο μίξερ 100γρ. ζάχαρη άχνη, 1 ασπράδι αβγού και 1κ.σ. χυμό λεμονιού. Το σχήμα το δημιουργούμε με κορνέ πριν να ψήσουμε τη βασιλόπιτα)