Είναι μία πανεύκολη συνταγή ακόμα και για αρχάριους αλλά με αποτέλεσμα που θα σας εντυπωσιάσει. Οι περισσότεροι έχουμε μνήμες απο το ψωμί που έφτιαχνε η μαμά ή η γιαγιά στο σπίτι… Ας τις επαναλάβουμε!

Καταγωγή: Ολλανδία | Προετοιμασία: 10’ Λεπτά | Χρόνος μαγειρέματος: 45’ Λεπτά | Βαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολο | Μερίδες: 1 καρβέλι φόρμας

Υλικα
350 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
8 γρ. μαγιά ξηρή (1 φακελάκι)
1 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κουτάκι μπίρα
2 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
½ κ.γ. γλυκάνισο
Διαδικασία 
Λαδώνουμε μια φόρμα για ψωμί (30 x 11 x 7 εκ).
Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη και το αλάτι.
Ζεσταίνουμε λίγο την μπίρα και προσθέτουμε τη μαγιά και το μέλι και το βούτυρο. Η θερμοκρασία τους πρέπει να είναι χλιαρή.
Ζυμώνουμε στο μίξερ με το ειδικό εργαλείο για ζύμες για 10 λεπτά και προσθέτουμε το γλυκάνισο. Αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει η ζύμη μας για 30’ λεπτά.
Λαδώνουμε τη φόρμα για ψωμί και αδειάζουμε τη ζύμη μας. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 45’ περίπου.
Αφήνουμε να κρυώσει πριν να κόψουμε σε φέτες.

————————————————————————————————————————————————————————————————————-