Μία πολύ γευστική συνταγή που θα κάνει θραύση στα πάρτυ ή τις συγκεντρώσεις. Απλά φροντίστε να φτιάξετε μερικά παραπάνω γιατί σίγουρα μετά το party θα θέλετε να τσιμπολογήσετε μερικά ακόμα…

Ένας γιορτινός μπουφές ταιριάζει ταμάμ σε μια βραδιά με φίλους, αγαπημένους και διάθεση διασκέδασης στο κόκκινο. Το ρεβεγιόν, βέβαια, είναι η πιο λαμπερή βραδιά του χρόνου και τα εδέσματα πρέπει να είναι αναλόγως γιορτινά, όμως υπάρχουν πολλές άλλες στιγμές στη ζωή μας,που ένας μπουφές γεμίζει με χέρια που τσιμπολογούν τα «δαχτυλοφαγητά». … (Αυτό ήταν μια αποτυχημένη προσπάθεια να μεταφράσω το finger food από ότι καταλάβατε). Εμείς στο Mastercook αγαπούμε τις γιορτές και γενικά όπου γάμος και χαρά και εμείς είμαστε μέσα, οπότε είπαμε να αρχίσουμε να παρουσιάζουμε μια σειρά συνταγών με μεζεδάκια…  Καλές γιορτές, ότι κι αν γιορτάζετε!

Καταγωγή: Διεθνές | Προετοιμασία: 15΄ |Χρόνος μαγειρέματος: 40′ | Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο | Μερίδες: 16 τεμάχια

Υλικα 8 τμχ. Φύλλα τορτίγιας
100 γρ. ανανά κομμένο σε κύβους.
Για το Κεμπάπ
250 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
250 γρ. κιμάς χοιρινός
250 γρ. κιμάς αρνίσιος
2 κ.σ. γάλα
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
½ φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο (50 ml)
4 φέτες του τοστ χωρίς κόρα (120γρ.)
1 κ.γ. ρίγανη, 1 κ.γ. κύμινο, 1 κ.γ. κόλιανδρο τριμμένο
½ φλιτζάνι του τσαγιού ψιλοκομμένο μαϊντανό
Αλάτι & πιπέρι
Για την κρέμα φέτας
150 γρ. φέτα
200 γρ. κρέμα γάλακτος
Λίγο άνηθο

Διαδικασία Πολτοποιούμε στο multi το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο και το ψωμί και αναμιγνύουμε όλα τα υλικά του κιμά και ζυμώνουμε. Πλάθουμε μακρόστενα μπιφτέκια (κεμπάπ), περίπου 50γρ. το καθένα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο και τοποθετώντας τα σε αντικολλητικό χαρτί για 30 λεπτά.

Εν τω μεταξύ βάζουμε στο multi τη φέτα με την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε για 2 λεπτά. Η κρέμα φέτας είναι έτοιμη και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι νε τελειώσουμε με τις άλλες διαδικασίες.
Κόβουμε στη μέση τα φύλλα τορτίγιας, δηλαδή έχουμε 2 ημικύκλια. Κρατώντας τις δύο κομμένες άκρες βάζουμε τη μία μέσα στην άλλη και δημιουργούμε χωνάκια. «Πιάνουμε» τα φύλλα μεταξύ τους – για να μην ανοίξουν – με οδοντογλυφίδα και ψήνουμε για 8-10 λεπτά στους 120ο για να γίνουν τραγανά και να στέκονται.
Αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες και βάζουμε σε κάθε σφηνοπότηρο ένα χωνάκι, τοποθετούμε ένα από τα κεμπάπ και γεμίζουμε με τη βοήθεια ενός κορνέ με την κρέμα φέτας. Διακοσμούμε με 1-2 κύβους ανανά και λίγο άνηθο.

————————————————————————————————————————————————————————————————————-