Σε ποιον δεν αρέσουν οι λουκουμάδες!!! Όλοι τους έχουμε γευτεί και όλοι λαχταράμε λίγους ακόμα. Μία συνταγή λοιπόν εύκολη, σπιτική – γιατί το σπιτικό είναι το καλύτερο – για να την φτιάχνουμε τις κρύες μέρες ή νύχτες.

Βέβαια αν έχουμε το χρόνο και προσθέσουμε και τα υπόλοιπα τότε έχουμε γευστική πανδαισία. Λίγο η ιταλική φινέτσα του limoncello, λίγο η σάλτσα φρούτων του δάσους, άντε και οι τραγανοί, αφράτοι λουκουμάδες αποθέωση… θα με θυμηθείτε!

Καταγωγή: Διεθνές | Προετοιμασία: 6-8 ώρες για τη σάλτσας | Χρόνος μαγειρέματος: 15-20′ | Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο | Μερίδες: 4 μερίδες

Υλικα Για τους λουκουμάδες
500 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φακελάκι μαγιά σκόνη
1 κ.γ. μέλι
2 φλ. τσαγιού χλιαρό νερό
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Για τη μαρμελάδα βατόμουρων
1 κιλό βατόμουρα ή φρούτα του δάσους (τα βρίσκουμε κατεψυγμένα στα ψυγεία των σούπερ μάρκετς)
900γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
Για την κρέμα limoncello
250γρ. τυρί κρέμα mascarpone
3 κρόκοι – (προσοχή τα αυγά πρέπει να είναι παστεριωμένα, γιατί μπαίνουν χωρίς ψήσιμο σε αυτή την παρασκευή)
30γρ. ζάχαρη άχνη
30γρ. λικέρ limoncello

 

Διαδικασία Τοποθετούμε σε ένα σκεύος τα βατόμουρα και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη. Ιδανικά το αφήνουμε στο ψυγείο για 6-8 ώρες. Βάζουμε τα βατόμουρα σε σιγανή προς μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα ώστε να έχουμε την υφή μαρμελάδας. Μπορούμε να φυλάξουμε σε καλά κλεισμένο σκεύος έως και 2 μήνες.

Για την κρέμα
Τοποθετούμε στο μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα mascarpone και συνεχίζουμε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα και για πολύ λίγο. Τραβάμε το μπολ από το μίξερ και με μια μαρίζ ανακατεύουμε το μείγμα προσθέτοντας και το λικέρ limoncello. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομογενές αποτέλεσμα. Βάζουμε σε μια σακούλα κορνέ και τοποθετούμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες να σφίξει.

Για τους λουκουμάδες
Βάζουμε σε μεγάλο μπολ το αλεύρι, τη μαγιά, το μέλι και προσθέτουμε σιγά σιγά νερό μέχρι να γίνει παχύς χυλός. Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε κοντά σε ζεστό χώρο (καλοριφέρ ή δίπλα στην κουζίνα) για 30΄, μέχρι το μείγμα να αρχίσει να ανεβαίνει στα τοιχώματα του μπολ. Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. «Κόβουμε» τους λουκουμάδες με το χέρι ή με τη βοήθεια του εργαλείου για παγωτό αν θέλουμε να είναι σφαιρικοί. Τηγανίζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσουν οι λουκουμάδες. Τους στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Συνθέτουμε τους λουκουμάδες με την κρέμα και τη σάλτσα βατόμουρου λίγο πριν σερβίρουμε. Μπορούμε να σερβίρουμε το γλυκό και σε ποτήρι βάζοντας 2 λουκουμάδες, με το κορνέ βάζουμε την κρέμα και τέλος γαρνίρουμε με τη σάλτσα βατόμουρο.

————————————————————————————————————————————————————————————————————-