48FoodStreet

Μία συνταγή που πραγματικά θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας…Είναι τραγανές μπουκιές εξωτερικά και λουκουμαδένιες μέσα ενώ σκάει στο στόμα η γαρίδα.
Η σάλτσα είναι γλυκόξινη και δένει καταπληκτικά με τη γαρίδα. Το κουρκούτι αυτό νοστιμότατο!!! Γράψτε μου τις εντυπώσεις όταν το δοκιμάσετε…

Καταγωγή: Διεθνές | Χρόνος μαγειρέματος: 20-25′ | Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο | Μερίδες: για 6 άτομα ως ορεκτικό

Υλικα για τους λουκουμάδες γαρίδας :
18 γαρίδες No 0 (εάν δεν υπάρχει δυνατότητα να βρούμε αυτό το size γαρίδες, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε εκείνες που βρίσκουμε στο super market κατεψυγμένες, στη συσκευασία των 600 γρ., βέβαια το γευστικό αποτέλεσμα δε θα είναι το ίδιο)
220 γρ. αλεύρι μαλακό ή 2 φλιτ. τσαγιού
10 γρ. ξηρή μαγιά ή 1 φακελάκι
1 κουτάκι μπύρα των 330 ml.
Χυμό από 1 λεμόνι
Αλάτι & πιπέρι
Λάδι για το τηγάνισμα.
για τη γλυκόξινη σάλτσα :
100 γρ. κεράσια χωρίς το κουκούτσι
180 γρ. σταφύλια μαύρα (μου αρέσει πολύ η κορινθιακή σταφίδα γι’ αυτή τη συνταγή)
35 ml ξίδι μήλου ή 1 φλιτζ. του καφέ
40 γρ. ζάχαρη καστανή ή 3 κ.σ
6 γρ. corn flour ή 2 κ.γ.

Διαδικασία Ετοιμάζουμε πρώτα από όλα το μείγμα για τους λουκουμάδες αφού θα χρειαστεί να μείνει στην άκρη για να πάρει όγκο. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τη μαγιά. Ρίχνουμε σιγά σιγά την μπύρα συνεχίζοντας το ανακάτεμα με ένα φουέ ή δύο πιρούνια, ώσπου να δημιουργηθεί ένα μείγμα χυλού σαν την πυκνότητα του μελιού. Αφήνουμε στην άκρη το μείγμα να ωριμάσει και να φουσκώσει.

Καθαρίζουμε τις γαρίδες αφαιρώντας το κέλυφος και το κεφάλι. Χαράζουμε την «πλάτη» τους και αφαιρούμε το εντεράκι. Τις στεγνώνουμε καλά σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και μετά τις μαρινάρουμε στο χυμό του λεμονιού με αλάτι & πιπέρι. Βάζουμε τα καθαρισμένα φρούτα στο μπλέντερ μαζί με τη ζάχαρη, το ξίδι και το corn flour.

Πολτοποιούμε και μεταφέρουμε σε ένα σκεύος. Μαγειρεύουμε ελαφρά τη σάλτσα έως ότου να πήξει. Σκεπάζουμε και αφήνουμε εκτός φωτιάς να κρυώσει βάζοντας μια μεμβράνη κουζίνας στην επιφάνεια της σάλτσας ώστε να μην δημιουργηθεί κρούστα.

Βάζουμε σε ένα σκεύος για τηγάνισμα το λάδι και αφήνουμε να κάψει αρκετά. Βουτάμε μία μία τις γαρίδες στο χυλό μας και τις τηγανίζουμε για λιγότερο από ένα λεπτό. Θα γίνονται πολύ crunchy εξωτερικά και θα κρατούν όλη τη γεύση μέσα.

Όταν τις βγάζουμε από το τηγάνι τις ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας ώστε να μείνουν τραγανές.
Τέλος τις σερβίρουμε μαζί με τη γλυκόξινη σάλτσα σε ένα άλλο σκεύος ώστε να βουτάμε την κάθε γαρίδα εκείνη τη στιγμή που θα είμαστε στο τραπέζι.

————————————————————————————————————————————————————————————————————-