Χωρίς κατηγορία

Λιγκουίνι με προσιούτο & ρόκα

Από τη γειτονική μας χώρα, αγαπημένη γεύση σε pasta ελαφριά και επιτυχημένη. Είναι από τα πιάτα που λατρέυω και για όσους αγαπούν την υγιεινή διατροφή με τη συνοδεία ενός κράκερ

… γίνεται ένα γρήγορο, εύκολο και νόστιμο γεύμα, χωρίς περιττές θερμίδες και βαριές κρέμες!

Καταγωγή: Μεσόγειος/ Ιταλία | Προετοιμασία: 5 Λεπτά | Χρόνος μαγειρέματος: 10-15 Λεπτά | Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο | Μερίδες: 4 άτομα

Υλικα
400 γρ. λιγκουίνι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
200 γρ. προσιούτο κομμένο σε καρέ *
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 ματσάκι ρόκα (120 γρ.)
120 γρ. τυρί κρέμα
150 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
1 κ.σ. βούτυρο
Αλάτι & πιπέρι
Διαδικασία 
*Ζητάμε να μας κόψουν το προσιούτο σε φέτες πάχους 0,5 εκ. και εμείς στο σπίτι κόβουμε εύκολα σε καρέ.
Βράζουμε σε αλατισμένο νερό, ρίχνοντας και το ελαιόλαδο, τα λιγκουίνι για 8 λεπτά. Πλένουμε τη ρόκα, τη στεγνώνουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη τις άκρες των φύλλων για να τις προσθέσουμε ωμές πάνω από τα ζυμαρικά, ενώ ψιλοκόβουμε το υπόλοιπο των φύλλων για την ανάμειξη στο τηγάνι. Είναι σημαντικό να περαστεί η μισή σχεδόν ποσότητα ρόκας από το τηγάνι ώστε να αφήσει την πιπεράτη γεύση της στα ζυμαρικά.
Ζεσταίνουμε στο τηγάνι το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε ελαφρά το σκόρδο. Ρίχνουμε και το προσιούτο και συνεχίζουμε με ελαφρύ σοτάρισμα. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με μια κουτάλα από το νερό τους. Τότε βάζουμε και την ψιλοκομμένη ρόκα και ανακατεύουμε καλά για 2-3 λεπτά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και όσο είναι τα ζυμαρικά μας ζεστά τα αναμιγνύουμε με το τυρί κρέμα, προσθέτοντας την παρμεζάνα και διορθώνουμε το αλάτι δοκιμάζοντας.
Σερβίρουμε βάζοντας πάνω από κάθε πιάτο τα φύλλα ωμής ρόκας που έχουμε κρατήσει και φρεσκοτρίβουμε πιπέρι.

————————————————————————————————————————————————————————————————————-