Τέτοιες κρέμες τις έφτιαξαν κάποτε η μαμάδες μας για εμάς. Μετά κάποιες από εμάς τις φτιάξαμε για άλλους…παιδιά μικρά & μεγάλα , πάντως όλοι θυμόμαστε αυτή την γλυκιά γεύση της παιδικής κρέμας βελούδινη στο στόμα μας.

Απαλή και με γεμάτη γεύση αυτές τις αναμνήσεις θα σας φέρει η κρέμα αχλαδιού. Γίνεται απλά και γρήγορα ένα εποχικό επιδόρπιο που όλα τα «παιδιά» στο σπίτι θα την εκτιμήσουν… και αυτά που την φτιάχνουν και αυτά που την τρώνε…Καλημέρα!

Καταγωγή: Διεθνές | Προετοιμασία: 5΄ | Χρόνος μαγειρέματος: 10-15′ | Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο | Μερίδες: για 2 μερίδες

Υλικα Για την κρέμα
3 μεγάλα αχλάδια ξεφλουδισμένα και κομμένα σε κύβους (300γρ. περίπου)
1 κουταλάκι χυμό λάιμ
3 κ.σ. γλυκό σαμιώτικο κρασί
50γρ ζάχαρη
50γρ. Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά – πολύ κρύα από το ψυγείο
1/2 κουταλάκι τριμμένο τζίντζερ
2 βανιλέττες ή 2-3 σταγόνες άρωμα ζαχαροπλαστικής βανίλια
2κ.γ. κορν φλάουρ
1 πρέζα αλάτι αλάτι
50ml. Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά – πολύ κρύα από το ψυγείο
Για τη σαντιγί
350ml. Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά – πολύ κρύα από το ψυγείο
50γρ. ζάχαρη άχνη
Για το σερβίρισμα
60γρ. καρύδια κοπανισμένα στου γουδί.

Διαδικασία Σ’ένα σκεύος ρίχνουμε το κρασί, τη ζάχαρη, το αλάτι και το τζίντζερ, ίσα να πάρουν μία βράση. Προσθέτουμε το αχλάδι, το μήλο και το χυμό του λεμονιού και τη βανίλια.
Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα φρούτα. Διαλύουμε το κορν φλαουρ σε 2 κ.σ. νερό και ρίχνουμε στην κατσαρόλα.

Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι το μείγμα να πιεί τα νερά. Με μια ξύλινη κουτάλα λιώνουμε τα φρούτα μέσα στο κατσαρολάκι και στη συνέχεια τα αφήνουμε να κρυώσουν. Πολτοποιούμε στο multi τα αχλάδια και τα αφήνουμε στην άκρη.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί (50ml. Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά – πολύ κρύα από το ψυγείο) και σε ένα μεγάλο μπολ ενσωματώνουμε λίγο –λίγο και τον πουρέ αχλαδιών.

Χτυπάμε και την σαντιγί που θα μπει από πάνω. Βάζουμε στο μίξερ την 350ml. Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά – πολύ κρύα από το ψυγείο και χτυπάμε με τη ζάχαρη άχνη έως ότου στέκεται και κάνει μύτες το αποτέλεσμα.
Κοπανάμε στο γουδί τα καρύδια αλλά τα αφήνουμε χοντροκομμένα.
Μοιράζουμε σε μικρά βαζάκια ή σε ποτήρια την κρέμα αχλαδιών, μετά από πάνω από λίγη σαντιγί και τέλος ρίχνουμε από λίγα κοπανισμένα καρύδια.

————————————————————————————————————————————————————————————————————-