Χωρίς κατηγορία

Κοτόπουλο σε σως μπύρας

Υπάρχουν πιάτα και συνταγές που τα «φυλάμε» για τα γιορτινά τραπέζια και συνήθως αυτά δεν τα κάνουμε τις κοινές ημέρες. Είναι συνήθως πολύπλοκα, για έμπειρους κουζινίστες και χρονοβόρα.

Τι γίνεται όμως όταν ένα πιάτο είναι τόσο νόστιμο, ευφάνταστο και γρήγορο που μπορεί να σταθεί παντού;

Και την Πέμπτη το μεσημεροαπόγευμα που επιστρέψαμε από τη δουλειά μας και την παραμονή των Χριστουγέννων που τιτλοφορείται ως το δεύτερο πιάτο του δείπνου ή ένα από εκείνα του μπουφέ; Είναι πιάτο transformer και πάει παντού…

Καταγωγή: Ελλάδα | Προετοιμασία: 5 Λεπτά | Χρόνος μαγειρέματος: 20-25 λεπτά | Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο | Μερίδες: 4

Υλικα
600γρ. στήθος φιλέτο κοτόπουλου (περίπου 2 φιλέτα κομμένο σε μπουκιές)
1 κουτάκι μπύρα
2 κ.σ. Βούτυρο
2 κ.σ. Ελαιόλαδο
250γρ. ψιλοκομμένα φρέσκα μανιτάρια portobello
50 γρ. ρεγκάτο τριμμένο
300 ml κρέμα γάλακτος
½ κ.γ. Ρίγανη, ½ πάπρικα
Αλάτι & Πιπέρι
Διαδικασία 

Σε τηγάνι ή σε βαθύ αντικολλητικό σκεύος βάζουμε το βούτυρο με το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα φιλέτα κοτόπουλου μέχρι να πάρουν χρώμα 6-8’. Τα αφαιρούμε σε μια πιατέλα και προσθέτουμε τα μανιτάρια σε δυνατή φωτιά τα μανιτάρια για 3΄.
Αφού σοταριστούν προσθέτουμε και πάλι το κοτόπουλο, προσθέτουμε τα μπαχαρικά και σβήνουμε με μπύρα. Σκεπάζουμε το σκεύος με καπάκι και το αφήνουμε περίπου 10΄μέχρι να πιεί όλη την μπύρα και να μείνει με το υγρά που θα απομείνουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τα μανιτάρια σοτέ.
Ανακατεύουμε και μόλις δέσει η κρέμα, προσθέτουμε το τριμμένο τυρί. Σερβίρουμε αμέσως. Μπορούμε να το συνοδεύσουμε με ρύζι πιλάφι ή πουρέ πατάτας.

————————————————————————————————————————————————————————————————————-