Χωρίς κατηγορία

Κοτόπουλο παναριστό σε γιαούρτι & σιμιγδάλι

Πόσες φορές μας έχουν ζητήσει τα παιδιά μας να φάνε κοτομπουκιές;

Πολλές, αμέτρητες, γιατί τους είναι άκρως διασκεδαστικό το να πιάνουν με το χέρι το κριτσανιστό κομματάκι, να το βουτάνε στη μαγιονέζα, στη μουστάρδα ή στο κέτσαπ και να γεύονται το τρυφερό κοτοπουλάκι στο τέλος.

Πως θα γίνουν όμως εύκολα και σίγουρα επιτυχημένα αυτά τα μικρά finger χωρίς κόπο στο σπίτι;; Η συνταγή είναι στα χέρια σας και έχει 100% επιτυχία. Κι οπωσδήποτε εκτός των άλλων είναι το πιο ωραίο μεζεδάκι για τα παιδικά πάρτι. Ακόμα και αν το φτιάξετε πριν να κάνουν έφοδο οι μικροί καλεσμένοι, αυτό μένει τραγανό έξω και ζουμερό μέσα μέχρι την τελευταία μπουκιά…

Καταγωγή: Διεθνές | Προετοιμασία: 5 λεπτά | Χρόνος μαγειρέματος: 15 -20 λεπτά | Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο | Μερίδες: 4 άτομα

Υλικα

4 φιλέτα στήθος κοτόπουλου (750-800 γρ. περίπου)
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κάτι λιγότερο από 1 κούπα)
200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό (1/2 κούπα περίπου)
150 γρ. γιαόυρτι στραγγιστό
60 γρ. Μουστάρδα Brava απαλή
Αλάτι & πιπέρι
Λάδι ελαφρύ για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα
80γρ. τυρί κρέμα, ½ φλιτζάνι περίπου
60 ml γάλα (1/3 φλιτζανιού)
2 κ.σ. Μουστάρδα Brava απαλή
2 κ.σ. ελαιόλαδο

Διαδικασία

Πλένουμε το κοτόπουλο καλά και το κόβουμε σε μακρόστενα sticks (μπαστουνάκια). Βάζουμε τη φριτέζα με το λάδι να ζεσταίνεται σε μέτρια προς ζεστή θερμοκρασία, δηλαδή εάν η κουζίνα μας έχει μια κλίμακα από 1 έως 9, εμείς θα ζεστάνουμε στο 6-7. Ετοιμάζουμε δίπλα από τη φριτέζα τρία μπολ όπου στο ένα έχουμε το αλεύρι, στο άλλο το σιμιγδάλι και στο άλλο το μείγμα που θα ανακατέψουμε το γιαούρτι με τη μουστάρδα.

Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και το περνάμε κατά σειρά πρώτα από το αλεύρι και τινάζουμε κάθε φορά ώστε να πέφτει το περιττό αλεύρι. Μετά το βουτάμε στο μείγμα με τη μουστάρδα και τέλος στο σιμιγδάλι γυρνώντας το καλά ώστε να κολλήσει παντού.

Tip: εάν έχουμε το χρόνο βάζουμε τα παναρισμένα φιλέτα στην κατάψυξη για 30 λεπτά περίπου να σταθεί επάνω τους το πανάρισμα. Μπορούμε επίσης να τα έχουμε πάντοτε έτοιμα και να τη τηγανίζουμε όποτε θέλουμε.

Τηγανίζουμε στη φριτέζα σε μπόλικο λάδι για 5 λεπτά περίπου. Βγάζουμε ένα και κόβοντας το ελέγχουμε να μην είναι καθόλου ροζ στη μέση. Ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας μέχρι να σερβίρουμε.

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά της σάλτσας σε ένα μπολ και σερβίρουμε ή δίπλα από το παναρισμένο κοτόπουλο ή περιχύνουμε.

————————————————————————————————————————————————————————————————————-