Χωρίς κατηγορία

Κοτόπουλο με σάλτσα ξινόμηλου & ψητά λαχανικά

Τα ψητά λαχανικά τα δοκίμαζα στα εστιατόρια και πάντα σκεφτόμουν πως θα μπορούσα να τα φτιάξω γρήγορα και εύκολα στο σπίτι…Το πείραμα πέτυχε.

Η τοστιέρα μας είναι ιδανική. Στις καυτές πλάκες της, τα λαχανικά ψήνονται όμορφα και διατηρούν την τραγανή τους υφή.
Η σάλτσα ξινόμηλου δίνει άρωμα στο πιάτο αυτό, που πολύ συχνά είναι η λύση μου για ένα γρήγορο και ευφάνταστο γεύμα όταν επιστρέφω αργά στο σπίτι.

Καταγωγή: Διεθνές | Προετοιμασία: 15 Λεπτά | Χρόνος μαγειρέματος: 25-30 λεπτά | Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο | Μερίδες: 4 άτομα

Υλικα
750γρ. φιλέτο κοτόπουλο μπούτι ή στήθος
2 πιπεριές πράσινες, 2 κόκκινες & 2 πορτοκαλί
250 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
2 κολοκύθια στρογγυλά
2 ξινόμηλα καθαρισμένα & κομμένα σε κύβους.
40 ml μηλόξιδο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ.γ. μέλι
200ml ζωμός κοτόπουλου
3-4 κ.σ. ηλιέλαιο
Αλάτι & πιπέρι
Διαδικασία 
Πλένουμε και κόβουμε τις πιπεριές, τα μανιτάρια και τα κολοκύθια σε πλατιές φέτες. Ζεσταίνουμε καλά την τοστιέρα και τοποθετούμε τα λαχανικά, αλατίζοντάς τα. Ψήνουμε για 8-10 λεπτά, ενώ ελέγχουμε συχνά να μη μας αρπάξουν.
Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε στο τηγάνι το λάδι μας και σοτάρουμε το κοτόπουλο, φροντίζοντας να έχουν αρκετή απόσταση τα κομμάτια μεταξύ τους. Σοτάρουμε πρώτα την επιφάνεια του κοτόπουλου που είναι η πέτσα και αφού ροδίσει και γίνει τραγανή, γυρνάμε το φιλέτο και από την άλλη μεριά.
Σε ένα άλλο σκεύος ιδρώνουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τα ξινόμηλα. Αφήνουμε για λίγα λεπτά και σβήνουμε με το μηλόξιδο. Μόλις εξατμιστεί η αλκοόλη προσθέτουμε το ζωμό και βράζουμε ώσπου να μαλακώσουν τα μήλα.
Δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε.
Μεταφέρουμε στο multi και πολτοποιούμε, προσθέτουμε και το μέλι και περιχύνουμε τα φιλέτα κοτόπουλου. Βάζουμε στο φούρνο για 10’ ώστε να δέσουν τα υλικά μας.
Σερβίρουμε τα φιλέτα με τα ψητά λαχανικά και βάζουμε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.
Καλή επιτυχία…!

————————————————————————————————————————————————————————————————————-