Μετά αγκαλιάζονται από την σάλτσα Barbeque που με την καπνιστή & πικάντικη γεύση της, απογειώνει αυτές τις νόστιμες μπουκιές.

Προαιρετικά και έτσι με πιο καλοκαιρινή διάθεση μπορείτε να τα σερβίρετε με κύβους ανανά… θα ενθουσιαστείτε! Απίθανος συνδυασμός! Δοκιμάστε τα!!!!

Καταγωγή: Διεθνές | Προετοιμασία: 20’ λεπτά | Χρόνος μαγειρέματος: 30-35 λεπτά | Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο | Μερίδες: Μερίδες για 8-10 άτομα ως ορεκτικό

Υλικα

400γρ. χοιρινός κιμάς
400γρ. κιμάς βόειος
300 φρέσκο γάλα
4 φέτες ψωμί του τοστ χωρίς κόρα
3 κ.σ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 μεγάλο κρεμμύδι αλεσμένο
½ κούπα μαιντανό
2 αβγά
2κ.γ. μουστάρδα Brava Dijon
Λίγα φύλλα μέντας
1 πρέζα πιπερόριζα
3 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
200γρ. σος BBQ Brava
(προαιρετικά 300γρ. ανανά κομμένο σε καρέ)

Λάδι για τηγάνισμα

Διαδικασία

Μουλιάζουμε το ψωμί στο γάλα για 20 λεπτά και αλέθουμε το κρεμμύδι.

Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε τα δυο είδη κιμά και προσθέτουμε τα αβγά, τα μυρωδικά, τα μπαχαρικά και τη μουστάρδα Brava Dijon . Στύβουμε το ψωμί από το γάλα και το βάζουμε και αυτό στο μείγμα μαζί με τις 3 κ.σ. αλεύρι. Αλατίζουμε, πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα αλευρώνουμε.

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια. Τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί για να αφήσουν το περίσσευμα του λαδιού.

Ζεσταίνουμε ελαφρά τη σος BBQ Brava σε ένα μικρό σκεύος και προαιρετικά προσθέτουμε ανανά. (Μην σας ξενίζει ο συνδυασμός…ταιριάζει υπέροχα, τολμήστε το). Βάζουμε σε ένα ταψάκι τη σάλτσα BBQ BRAVA, ρίχνουμε μέσα τα κεφτεδάκια και ανακινούμε το σκεύος για να καλύψουμε τα κεφτεδάκια με τη σάλτσα να μελώσουν. Σερβίρουμε σε ατομικές συσκευασίες ή σε μεγάλη πιατέλα ως ορεκτικό.

————————————————————————————————————————————————————————————————————-