Μια συνταγή απλή, οικονομική, τέλεια ως συνοδευτικό για ένα ψητό κρέας. Γλασσάρονται και αρωματίζονται με παλαιωμένο ξύδι από κόκκινο κρασί και εκπλήσουν με την ποικιλότητα της υφής τους.

Κρατούν την Πολίτικη υφή του μελώματος και αναβλύζουν το άρωμα των γλυκών μπαχαρικών.

Καταγωγή : Πολίτικο | Προετοιμασία: 15΄ Χρόνος μαγειρέματος : 40′ | Βαθμός δυσκολίας : Εύκολο | Μερίδες : 4

Υλικα 3-4 κρεμμύδια μέτρια λευκά
30γρ. Βούτυρο
3 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη
μία πρέζα γαρύφαλλο τριμένο
μία πρέζα κανέλλα
½ ποτήρι του κρασιού παλαιωμένο ξύδι από κόκκινο κρασί
2-3 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
Αλάτι και πιπέρι

Διαδικασία Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και αφαιρούμε το πρώτο στρώμα ώστε να κρατήσουμε την καρδιά των κρεμμυδιών που είναι πιο τρυφερή.

Βάζουμε στην κατσαρόλα μπόλικο νερό, το αλατίζουμε και όταν έρθει σε σημείο βρασμού προσθέτουμε τα κρεμμύδια. Αφήνουμε για 20-25 λεπτά περίπου, ανάλογα με το μέγεθός τους και όταν αυτά μαλακώσουν χωρίς να λιώσουν τα σουρώνουμε.

Σε ένα βαθύ τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε τα κρεμμύδια που είναι κομμένα στη μέση. Πασπαλίσουμε με τη ζάχαρη, αρωματίζουμε ρίχνοντας και το θυμάρι σε φύλλα και τα μπαχαρικά. Με τη βοήθεια μιας τσιμπίδας γυρνάμε από όλες τις πλευρές τα κρεμμύδια να μελώσουν και να πάρουν χρώμα.
Στο τέλος σβήνουμε με το παλαιωμένο ξύδι από κόκκινο κρασί, κλείνουμε με καπάκι και αφήνουμε για 5 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία.

————————————————————————————————————————————————————————————————————-