Κανελλόνι Μελιτζάνας γεμιστά με τυριά. Έχω αδυναμία στη μελιτζάνα και το δηλώνω και μάλλον δεν είμαι η μόνη οπαδός της γεύσης αυτής. Δοκίμασα λοιπόν και άλλον έναν τρόπο να τις απολαύσουμε εκτός από μουσακάτες ή παπουτσάτες που είναι οι πιο σύνηθες, τώρα θα τις δοκιμάσουμε κανελλονάτες.

Το όνομα της συνταγής το δανειζόμαστε από τα γνωστά κανελλόνια λόγω σχήματος για να προσδώσουμε την εμφάνιση τους στην περιγραφή. Τα ψητά φιλέτα της αγαπημένης μελιτζάνας αγκαλιάζουν το τυρί και γεμίζουν με γεύση το τραπέζι… Δοκιμάστε το, πανεύκολα γιατί εκτός από νόστιμα είναι και πανεύκολα!

Καταγωγή: Διεθνές | Προετοιμασία: 5′ | Χρόνος μαγειρέματος: 20-25′ | Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο | Μερίδες: 10-12 κανελλόνι

Υλικα 2-3 μελιτζάνες φλάσκες (1 κιλό περίπου)
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 ντομάτες μέτριες μόνο την ψίχα κομμένη σε καρέ
200 γρ. τυρί κρέμα
50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
Αλάτι και πιπέρι
Θυμάρι φρέσκο
Για το ντέσινγκ
5 κ.σ. Μαγιονέζα Brava
2 κ.σ. Κέτσαπ Brava
1 κ.γ. ελαιόλαδο
πιπέρι

Διαδικασία Πλένουμε και στεγνώνουμε τις μελιτζάνες. Τις κόβουμε σε μακρόστενες φέτες πάχους 0,5 εκ. Με ένα πινέλο της επαλείφουμε και από τις δύο πλευρές. Έτσι δε θα απορροφήσουν περισσότερο λάδι από αυτό που χρειάζεται για το ψήσιμο ώστε να είναι πολύ λιπαρό το αποτέλεσμα.

Αλατοπιπερώνουμε και από τις δύο πλευρές.
Ζεσταίνουμε το τηγάνι μας, ιδανικά αν είναι από εκείνα με τις ραβδώσεις, θα δώσει και την αίσθηση της ψητής μελιτζάνας. Βάζουμε τις μελιτζάνες όταν το τηγάνι κάψει και αφήνουμε γι α κάθε πλευρά περίπου 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν.

Τις βγάζουμε και τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί ώστε να αφήσουν το περιττό λάδι.
Εν τω μεταξύ σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με την παρμεζάνα τις ντομάτες και το θυμάρι.

Τοποθετούμε στην άκρη της μελιτζάνας μια κουταλιά από το μείγμα των τυριών και τυλίγουμε προς την άλλη άκρη. Ακουμπάμε στην πιατέλα μας με το άκρο του τυλίγματος προς την επιφάνεια του πιάτου.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά του ντρέσινγκ και περιχύνουμε από επάνω. Σερβίρονται και κρύα και είναι ιδανική επιλογή για μπουφέ, προσφέροντας το ντρέσινγκ ως ντιπ σε ένα μπολάκι δίπλα από την πιατέλα.

————————————————————————————————————————————————————————————————————-