Μπορούμε να τα καταναλώσουμε όλες τις ώρες και με πολλούς τρόπους! Ολόκληρα, σε χυμό, σε μορφή smoothies, σε φρουτοσαλάτα, σε τεμάχια μαζί με τα δημητριακά μας, μέσα στο γιαούρτι μας, μέσα στο παγωτό μας κ.ά.

Βερίκοκο: Περιέχει βιταμίνες Α και C. Αποτελεί πολύ καλή πηγή β- καροτένιου ένα από τα βασικά αντιοξειδωτικά στη διατροφή μας! Επίσης περιέχει κάλιο και ασβέστιο.
Μερίδα: 4 τεμάχια

Καρπούζι: Πλούσιο σε νερό, βιταμίνη C και λυκοπένιο. Το λυκοπένιο είναι ισχυρή αντιοξειδωτική ουσία.
Μερίδα: 1 λεπτή φέτα

Κεράσια: Είναι πλούσια σε βιταμίνη C, σίδηρο, ασβέστιο και κάλιο. Είναι πλούσια σε ανθοκυανίνες, ουσίες με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση!
Μερίδα: 12 τεμάχια

Πεπόνι: Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, C, K και σε μέταλλα κάλιο, ασβέστιο και μαγνήσιο.
Μερίδα: 1 μέτρια φέτα

Ροδάκινο: πλούσιο σε βιταμίνη C και Α και πολύ καλή πηγή β-καροτένιου το οποίο έχει συνδεθεί με μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης διαφόρων τύπων καρκίνου.
Μερίδα: 1 μέτριο

Σταφύλι: Πλούσιο ελλαγικό οξύ, ισχυρό αντιοξειδωτικό με αντικαρκινική δάση και σε φλαβονοειδή. Πλούσιο σε βιταμίνες Α, Β και C.
Μερίδα: 17 ρόγες

Φράουλες: Εξαιρετική πηγή βιταμίνης C. Είναι πλούσιες σε ανθοκυανίνες, ελλαγικό οξύ και σε φώσφορο, ασβέστιο, κάλιο, μαγνήσιο.
Μερίδα: 5-6 τεμάχια

Πηγή : the K-magazine της Κ. Μαντά