ΠΙΤΕΣ

Ζαμπονοτυροπιτάκια εύκολα με αφράτη ζύμη

Ζαμπονοτυροπιτάκια εύκολα, πάντα νόστιμα και πάντα επιτυχημένα!

Είναι η λύση στα παιδικά πάρτυ γιατί τα παιδιά λατρεύουν την κρεμώδη υφή των τυριών με το ζαμπόν και την αφράτη ζύμη. Μπορούμε να τα φτιάξουμε, χωρίς να τα ψήσουμε και να καταψύξουμε.Έτσι βγάζουμε όποτε θέλουμε και όπως είναι χωρίς απόψυξη τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο. Απίστευτη ευκολία και μια γρήγορη λύση για την παρέα που μαζεύτηκε στο σπίτι ξαφνικά.

Καταγωγή: Διεθνές | Προετοιμασία: 15 λεπτά | Χρόνος μαγειρέματος: 25-30 λεπτά | Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο | Μερίδες: για 25-30 τεμάχια

Υλικα
Για την αφράτη ζύμη
980γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο
480γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία σώματος
440 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
2 αβγά μεγάλα
1 κ.γ. ζάχαρη
Μια πρέζα Αλάτι κοπανισμένο με γλυκάνισο

Για το άλειμμα:
1 αυγό χτυπημένο

Για τη γέμιση
250 γρ κασέρι τριμμένο
250 γρ γραβιέρα τριμμένο
250 γρ έμενταλ τριμμένο
250 γρ κεφαλογραβιέρα τριμμένο
250 γρ φέτα τριμμένο
250 γρ ζαμπόν ψιλοκομμένο
1 λίτρο φρέσκο γάλα
5 μεγάλα αυγά χτυπημένα
4 κ.σ. κορν φλάουρ
Διαδικασία 
Για τη γέμιση αναμυγνείουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μεγάλο μπολ και αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει μέχρι να φτιάξουμε τη ζύμη.

Σε μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή ζύμη, την οποία μεταφέρουμε στον πάγκο εργασίας που έχουμε προηγουμένως αλευρώσει επαρκώς. Με τη βοήθεια του πλάστη και προσθέτοντας λίγο αλεύρι για να μην κολλάει η ζύμη, ανοίγουμε φύλλο πάχους 2 χιλιοστών και με το στρογγυλό κουπάτ (ή με ένα ποτήρι) κόβουμε κατά κύκλους στην επιφάνειά του.

Σε κάθε στρογγυλό κομμάτι που έμεινε βάζουμε 1 κ.γ. γέμισης, καπακώνουμε με ένα άλλο στρογγυλό κομμάτι ζύμης και πιέζοντας ελαφρά την επιφάνεια να κολλήσει και πλάθουμε σε μπαλάκια ουσιαστικά γύρω από τη γέμιση.
Ανακατεύουμε τους κρόκους αβγού και με πινέλο αλείφουμε ελαφρά μ’ αυτούς την επιφάνεια για να πάρουν ωραίο χρώμα στο τέλος και να γυαλίσουν.
Τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 πάνω κάτω αντιστάσεις για 30 περίπου, ανάλογα την ένταση του φούρνου, μέχρι να χρυσίσουν καλά.

————————————————————————————————————————————————————————————————————-