Ένα γρήγορο μπανόφι (banofee). Το υπέροχο αυτό γλυκό φτιάχνεται πολύ συχνά μετά από πολύωρο βράσιμο της συσκευασίας ζαχαρούχου γάλακτος. Σε αυτή τη διαδικασία είναι πιο εύκολα και γρήγορα τα πράγματα και η γεύση το ίδιο έντονη και χαρακτηριστική από

τα βασικά συστατικά που προέρχεται και το όνομα του γλυκού. Banana και Toffee που σημαίνει καραμέλα γάλακτος…

Καταγωγή: Διεθνές | Προετοιμασία: 5΄ | Χρόνος μαγειρέματος: 15-20′ | Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο | Μερίδες: Ταρτιέρα 26 εκ.

Υλικα Για τη βάση:
1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
60 γρ. λιωμένο βούτυρο
1κ.γ. κακάο
Για την καραμέλα:
160 γρ. ζάχαρη
200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
50 γρ. γλυκόζη (σε όλα τα μεγάλα super markets )
100 γρ. Βούτυρο σε κύβους
1 κλωνάρι βανίλιας
1 πρέζα αλάτι
Για τη σαντιγί:
250 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
50 γρ. ζάχαρη άχνη
2-3 μπανάνες
Λίγη κανέλα
*ένα κομμάτι σοκολάτα τριμμένη

Διαδικασία Βάζουμε στο Multi τα μπισκότα και τα κάνουμε πούδρα. Τα αναμιγνύουμε με το κακάο και το λιωμένο βούτυρο και στρώνουμε το νοτισμένο μπισκότο στην ταρτιέρα και το πιέζουμε καλά με ένα κουτάλι να γίνει μια συμπαγής στρώση. Δε χρειάζεται ψήσιμο, το αφήνουμε όσο θα κάνουμε τις άλλες παρασκευές στο ψυγείο να σφίξει.

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη, το κλωνάρι βανίλιας, τη γλυκόζη με λίγο νερό (περίπου ½ ποτήρι) και το αφήνουμε σε δυνατή φωτιά να καραμελώσει. Όταν ξανθύνει το μείγμα το αποσύρουμε για να μη μας καεί και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος όπου και ανακατεύουμε ενώ το μείγμα αφρίζει.

Εάν η καραμέλα δεν έχει λιώσει, ξανατοποθετούμε για λίγο στη φωτιά και ανακατεύουμε ώσπου να έχουμε ένα μείγμα λείο. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το παγωμένο βούτυρο σε κύβους, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος (όσο πιο παγωμένη, τόσο το καλύτερο) με τη ζάχαρη άχνη για μερικά λεπτά και η σαντιγί είναι έτοιμη.
Απλώνουμε πάνω από το μπισκότο την καραμέλα, ενώ κόβουμε σε ροδέλες τις μπανάνες και τις στρώνουμε και αυτές από πάνω.

Τέλος απλώνουμε τη σαντιγί με τη βοήθεια ενός κορνέ και πασπαλίζουμε με την κανέλα και λίγο σοκολάτα τριμμένη εάν μας αρέσει.