Τα μάνγκο είναι από τα εξωτικά φρούτα που κατάγονται από τροπικές περιοχές της Ασίας (όπως η Ινδία, η Κίνα, το Πακιστάν και η Ταϊλάνδη) και αποτελούν τα φρούτα που καταναλώνονται περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο στον κόσμο.

Υπάρχουν περισσότερες από 1.000 ποικιλίες μάνγκο και το δέντρο που καρποφορεί τα μάνγκο αποτελεί σύμβολο της αγάπης, καθώς τα φύλλα χρησιμοποιούνται παραδοσιακά σε ασιατικούς γάμους προκειμένου να ενισχύσουν τη γονιμότητα του ζευγαριού.

Εμείς θα φτιάξουμε ένα γλυκό του κουταλιού με τον παραδοσιακό τρόπο, κλείνοντας όμως μέσα του ότι πιο εξωτικό και αρωματικό έχει να δώσει το φρούτο αυτό, που παντρεύοντας το με την αρμπαρόριζα, το ελληνικό παραδοσιακό φυτό των Ελληνικών κήπων και μπαλκονιών, θα έχουμε ένα απίστευτο γλυκό του κουταλιού. Σερβίρεται πάνω από γιαούρτι, δίπλα από το παγωτό, πάνω από μια κρέμα βανίλιας ή εμπλουτίζοντας το cheese cake … είναι θεϊκή τόσο η γεύση του όσο και το άρωμα του!!!! Απολαμβάνουμε!

Χώρα Προέλευσης: Διεθνές | Χρόνος Μαγειρέματος : 10-15 λεπτά | Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολο|Για μια φόρμα διαμέτρου 30εκ

Υλικα
1 κιλό μάνγκο ώριμα (καθαρό βάρος), καθαρισμένα και τεμαχισμένα σε μικρά κομμάτια
850 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
150ml νερό
60γρ. γλυκόζη
Χυμός από 2 γλυκολέμονα – λάιμς
8 φύλλα λουίζας, πλυμένα και στεγνά
1 κ. γ. Τριμμένο τζίντζερ

ΔιαδικασίαΠλένουμε τα μάνγκο και τα ξεφλουδίζουμε. Κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα τη ζάχαρη, τη γλυκόζη και το νερό και ζεσταίνουμε σε σιγανή φωτιά ώστε να λιώσει η ζάχαρη χωρίς να καεί και να καραμελώσει. Προσθέτουμε και τα φύλλα αρμπαρόριζας ολόκληρα γιατί θα τα αφαιρέσουμε στο τέλος.

Παίρνουμε το 1/3 της ποσότητας των καθαρισμένων μάνγκο και τα πολτοποιούμε στο multi. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τον πολτό, τα κομματάκια μάνγκο και το τζίντζερ και φέρνουμε σε σιγανό βρασμό για 10-15 λεπτά. Αποσύρουμε και προσθέτουμε το χυμό από τα γλυκολέμονα.
Αφαιρούμε τα φύλλα αρμπαρόριζας και μοιράζουμε σε βάζα το γλυκό…. Απολαμβάνουμε!!!!!

————————————————————————————————————————————————————————————————————-