Το πιο γρήγορο γλυκό ψυγείου όπως έλεγε η γιαγιά μου.

Το έφτιαχνε και μετά φώναζε σαλάμι… ποιος θέλει σαλάμι; Και φυσικά τρέχαμε και παίρναμε το κομματάκι μας πάνω από τον πάγκο της κουζίνας. Και ξανά έξω στην αυλή.

Βέβαια στην πρώτη δαγκωνιά ήταν όλα καλά, στη δεύτερη και τελευταία του κομματιού δεν παρέλλειπε κανείς το γλύψιμο των δαχτύλων που είχαν λερωθεί. Το γλυκό εξαφανιζόταν σε χρόνο μηδέν από τον πάγκο, άραγε αυτό σήμαινε «το πιο γρήγορο γλυκό»;

Χώρα Προέλευσης: Διεθνές | Χρόνος Μαγειρέματος : 5 λεπτά | Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολο|Για μια φόρμα διαμέτρου 30εκ

Υλικα

150γρ. μπισκότα πτι μπερ
50γρ. κακάο άγλυκο
100 γρ. κουβερτούρα
180γρ. γραμμάρια βούτυρο 82% λιπαρά
50γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
120γρ. άχνη ζάχαρη
70γρ. φουντούκια καβουρντισμένα (προεραιρετικά)
4 κ.σ. κρέμα γάλακτος ή γάλα πλήρες

150γρ. άχνη ζάχαρη

 

ΔιαδικασίαΑφήνουμε το βούτυρο εκτός ψυγείου να μαλακώσει αρκετά και το βάζουμε στα μικροκύματα να ζεσταθεί. Προσθέτουμε την κρυσταλλική ζάχαρη και ανακατεύουμε να λιώσει. Σε ένα άλλο μπολ λιώνουμε τη σοκολάτα μαζί με την κρέμα γάλακτος στο φούρνο μικροκυμάτων προσεκτικά για να μην καεί η σοκολάτα (αν δεν είμαστε σίγουροι για τη διαδικασία λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και της προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος ζεσταμένη). Αναμειγνύουμε το μείγμα της σοκολάτας μαζί με το μείγμα του βουτύρου. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 15-20 λεπτά να σταθεί. Σπάμε τα μπισκότα σε πολύ μικρά κομμάτια και τα ανακατεύουμε με τα φουντούκια.

Στρώνουμε διπλό αλουμινόχαρτο στον πάγκο εργασίας. Αδειάζουμε το μείγμα της σοκολάτας πρώτα στο αλουμινόχαρτο και στη μέση της επιφάνειας ρίχνουμε τα μπισκότα με τα φουντούκια (έτσι ώστε να μοιάζει περισσότερο με το σαλάμι που εξωτερικά είναι πιο λείο ενώ εσωτερικά έχει τα κομματάκια τα άσπρα) και κλείνουμε τις δύο παράλληλες άκρες που είναι στο μεγαλύτερο μήκος. Σταδιακά ρολλάρουμε πάνω στον πάγκο και δίνουμε το κυλινδρικό σχήμα. Βάζουμε στο ψυγείο και αφήνουμε 2-3 ώρες να σταθεί καλά. Αδειάζουμε σε μια πιατέλα την άχνη ζάχαρη. Βγάζουμε από το ψυγείο τον κορμό και ρολλάρουμε πάνω στη ζάχαρη να κολλήσει. Κόβουμε σε φέτες στο 1 εκατοστό περίπου.

————————————————————————————————————————————————————————————————————-