ΨΩΜΙΑ

Γλυκά ψωμάκια με σταφύλια & σύκα…. εύκολα σαν παιχνίδι.

Τέλεια ψωμάκια για πρωινό, για σνάκ στη δουλειά αλλά και για μεταμεσονύκτια τσιμπολογήματα.

Είναι από τις γρήγορες και εύκολες συνταγές που μπορούν να κάνουν όλοι. Ιδανική συνταγή για να παίξουμε με τα παιδιά στο σπίτι.

Τα ψωμάκια γίνονται τόσο γρήγορα που μπορούν οι μαμάδες σε λίγα λεπτά να τα φτιάξουν και να τα ψήσουν από το βράδυ για να τα πάρουν κολατσιό τα παιδιά στο σχολείο.

Καταγωγή: Διεθνές | Προετοιμασία: 5 Λεπτά | Χρόνος μαγειρέματος: 25-30 Λεπτά | Βαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολο | Μερίδες: 8 τεμάχια σε μικρές φόρμες

Υλικα
300γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
150 γρ. ρώγες σταφυλιού
120 γρ. καθαρισμένα και ψιλοκομμένα σύκα
330 ml σόδα (1 συσκευασία αναψυκτικού)
120 γρ. ζάχαρη
80ml. ελαιόλαδο
½ κ.γ. κανέλλα
Διαδικασία 

Σε ένα βαθύ μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός της σόδας. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε σιγά σιγά τη σόδα. Δεν χρειάζεται να περιμένουμε για αυτή τη ζύμη να πάρει όγκο. Αμέσως γεμίζουμε τα φορμάκια αφού τα βουτυρώσουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο με αέρα για 25-30’ λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν πριν να τα ξεφορμάρουμε. Πριν να σερβίρουμε αν τα θέλουμε πιο γλυκά τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

————————————————————————————————————————————————————————————————————-