Το αβοκάντο αποτελεί ένα μεγάλο διατροφικό σύμμαχο και αυτή είναι η πραγματικότητα γι’ αυτήν την υπέροχη τροφή. Το εξωτικό αβοκάντο είναι γνωστό και με την ονομασία βουτυρόδεντρο. Είναι σκούρο πράσινο στο εξωτερικό του και κιτρινοπράσινο στο εσωτερικό του με βουτυρώδη και λιπαρή υφή. Οι ξένοι το λένε και το «αχλάδι του αλιγάτορα», σκεπτόμενοι το σχήμα, το χρώμα και την υφή της φλούδας του.

Το αβοκάντο έχει περισσότερο κάλιο από την μπανάνα! Απίστευτο! Για να απολαύσει κανείς όλα τα οφέλη, αλλά και τη γεύση των αβοκάντο, πρέπει να τα καταναλώνει αρκετά ώριμα. Η Αμερικανική Διαιτητική Εταιρεία τονίζει ότι τα άγουρα αβοκάντο μπορούν να ωριμάσουν μέσα σε 2 έως 3 ημέρες εάν τοποθετηθούν μέσα σε μία χάρτινη σακούλα μαζί με ένα μήλο και αφεθούν σε θερμοκρασία δωματίου. Πώς θα καταλάβει κανείς εάν ένα αβοκάντο είναι ώριμο; Θα έχει σκουρύνει το χρώμα του, ενώ θα είναι μαλακό όταν το πιέζει.
Τα πολύ ώριμα αβοκάντο μπορούν να καθαριστούν και να αποθηκευθούν στο ψυγείο ή στον καταψύκτη για μελλοντική χρήση. Για να καθαρίσετε τα αβοκάντο, πλύνετε τα πρώτα καλά και κόψτε τα κατά μήκος στη μέση. Στη συνέχεια, αφαιρέστε το κουκούτσι και έπειτα τον καρπό από τη φλούδα, χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι.
Εάν βάλετε το αβοκάντο στο ψυγείο, πρέπει να το καταναλώσετε εντός δύο ημερών, ενώ αν το βάλετε στην κατάψυξη πρέπει να το φάτε σε δύο μήνες.

Καταγωγή : Διεθνές | Χρόνος μαγειρέματος: 10′ | Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο

Υλικα4 αβοκάντο κομμένα τη μέση χωρίς κουκούτσι
130γρ. κονσέρβα τόνου, αφαιρείτε τα υγρά
1 κόκκινη πιπεριά φλωρίνης, κομμένη σε καρέ
1 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη
1 κούπα φύλλα κόλιανδρου, ψιλοκομμένα
1 ντομάτα, μόνο την ψίχα ψιλοκομμένη σε καρέ
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 στυμμένο Λάιμ (γλυκολέμονο είναι προτιμότερο, αλλά αν δεν έχετε αντικαταστήστε με λεμόνι)
Αλάτι και πιπέρι

Διαδικασία Καθαρίζουμε τα αβοκάντο, τα κόβουμε στη μέση αφαιρόντας το κουκούτσι. Βγάζουμε το εσωτερικό του κάθε αβοκάντο δημιουργώντας κάτι σαν βαρκούλα. Την ψίχα την τοποθετούμε σε ένα μπολ ή στο multi και τα πολτοποιούμε. Ακολούθως προσθέτουμε τον τόνο (κρατάμε λίγο στην άκρη για να τοποθετήσουμε πάνω πάνω στα αβοκάντο), την ψιλοκομμένη πιπεριά, το τσίλι, την ντομάτα, το κρεμμύδι και το κόλιανδρο ανακατεύοντας μέχρι να αναμειχθούν ικανοποιητικά. Τέλος, προσθέτουμε τα καρυκεύματα και γεμίζουμε τα αβοκάντο. Απολαμβάνουμε ένα ελαφρύ και νόστιμο γεύμα.

————————————————————————————————————————————————