Ένα buffet που σέβεται τον εαυτό του, δεν υπάρχει χωρίς να περιέχει γαρίδες. Είναι το πιο προσφιλές θαλασσινό που εκτός από την ντελικάτη εμφάνιση, έχει και μοναδική γεύση. Το canapé σήμερα είναι γαρίδες με μπέικον.

Είναι εύκολο, πολύ εύκολο και γρήγορο. Οι γαρίδες αρωματίζονται στη μαρινάδα ενώ το μπέικον τις αγκαλιάζει πικάντικα. Ο τέλειος συνδυασμός!

Καταγωγή: Διεθνές | Χρόνος μαγειρέματος : 6′ | Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο | Μερίδες: 16 τμχ.

Υλικα16 γαρίδες ολόκληρες με το κέλυφος (φρέσκες ή κατεψυγμένες)
8 φέτες μπέικον
16 τεμάχια σχοινόπρασο
Λίγα φρέσκα φύλλα κόλλιανδρου
Για το μαρινάρισμα
4 κ.σ. χυμός λεμονιού
½ κ.κ. αλάτι
1 κ.κ. σόγια σος
½ κ.κ. τριμμένο τζίντζερ
½ κ.κ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Διαδικασία Πλένουμε και καθαρίζουμε τις γαρίδες από το κέλυφος και το εντεράκι. Αφήνουμε μόνο την ουρά για διακόσμηση.
Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας και περιχύνουμε τις γαρίδες. Αφήνουμε τη μαρινάδα για 5 λεπτά. Βγάζουμε από τη μαρινάδα και περνάμε μία μία γαρίδα σε καλαμάκι. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160ο C και βάζουμε τις φέτες μπέικον σε ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί για 6 λεπτά.

Τις βγάζουμε, αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τυλίγουμε τις γαρίδες δένοντας με σχοινόπρασο κάθε φέτα μπέικον ώστε να παραμείνει σταθερή. Σερβίρουμε διακοσμώντας με τα φρέσκα φύλλα κόλλιανδρου.

————————————————————————————————————————————————————————————————————-