Χωρίς κατηγορία

Γαρίδες ψητές πάνω σε πράσινη σαλάτα με σος αβοκάντο

Μια συνταγή με ελάχιστες θερμίδες και με πλεόνασμα γεύσης.

Οι γαρίδες ψήνονται εύκολα και παραμένουν γεμάτες θάλασσα, ενώ η σάλτσα μαγιονέζας Brava Light υπόσχεται γευστικό ταξίδι με την ανάμειξη του αβοκάντο…

Καταγωγή: Διεθνές | Προετοιμασία: 10 λεπτά | Χρόνος μαγειρέματος: 4 λεπτά | Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο | Μερίδες: για 4-6 άτομα

Υλικα
250γρ. γαρίδες ολόκληρες
Λίγα φύλλα κόκκινης σγουρής σαλάτας
Λίγα φύλλα αντίβ
50 γρ. πομοντόρι
1 αβοκάντο (230γρ. περίπου)
Χυμός από 1 λάιμ
120 γρ. Μαγιονέζα Brava Light
1 κ.γ. ούζο
1 ½ κ.σ. μέλι
Λίγο άνηθο & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία 
Πλένουμε τις γαρίδες και αφαιρούμε προσεκτικά το κέλυφος που βρίσκεται γύρω από το σώμα. Έτσι κάποιος που δε θέλει να φάει κεφάλι το βγάζει και τρώει το υπόλοιπο εύκολα.
Η αίσθηση της ολόκληρης γαρίδας είναι γεμάτη φρεσκάδα. Καθαρίζουμε και το εντεράκι και ξεπλένουμε.
Πλένουμε τα λαχανικά για τη σαλάτα μας και τα στεγνώνουμε. Τοποθετούμε στην πιατέλα μας πρώτα τα φύλλα και μετά τα πομοντόρι. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι με σχάρα και βάζουμε τις γαρίδες για 4 λεπτά. Μην τις αφήσετε παραπάνω γιατί θα στεγνώσουν.
*Tip : Ένας γρήγορος τρόπος να ψήσουμε τις γαρίδες εάν δεν έχουμε σχάρα είναι εάν ζεστάνουμε καλά την τοστιέρα μας. Εκεί που η θερμότητα προέρχεται από δύο κατευθύνσεις θα τις ψήσουμε ακριβώς για 2 λεπτά.
Εν τω μεταξύ καθαρίζουμε το αβοκάντο και το βάζουμε στο multi μαζί με τη μαγιονέζα, το χυμό λάιμ, το ούζο και το μέλι και χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο ντρέσινγκ.
Απλώνουμε πάνω από τα φύλλα λίγο πριν σερβίρουμε, προσθέτουμε τις γαρίδες , λίγο άνηθο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

————————————————————————————————————————————————————————————————————-