Όσο εύκολο είναι να φτιάξεις την μους σολομού, τόσο εύκολο είναι να εξαφανιστεί στη γρήγορη μάχη των κουταλιών. Δεν έχετε δοκιμάσει τίποτα πιο βελούδινο και νόστιμο. Και όλο αυτό θα καθίσει μπουκιά μπουκιά πάνω στην παναρισμένη γαρίδα. Μια γαρίδα τραγανή αρχικά που λιώνει στο στόμα σε δεύτερο χρόνο.

Σε γιορτινό τραπέζι αυτή η γεύση έχει τιμητική θέση. Ενθουσιάστηκα την πρώτη φορά που έφτιαξα αυτή τη συνταγή. Τα υλικά αυτά πάντα με κέρδιζαν… πόσο μάλλον όταν «παντρεύονται» αρμονικά όπως συμβαίνει σε αυτό το ορεκτικό.

Καταγωγή: Διεθνές | Χρόνος μαγειρέματος: 20-25′ | Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο | Μερίδες: για 15 ποτήρια περίπου

Υλικα16 γαρίδες μεγάλες
2 κ.σ. ξύδι
1 κούπα αλεύρι μαλακό
2 αβγά χτυπημένα
200 γρ. σουσάμι (2 φακελάκια)
250 γρ. σολομό καπνιστό
320 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
2 γλυκολέμονα καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
2 κ.σ. χυμός λεμονιού
Ξυλάκια για σουβλάκια
Ηλιέλαιο για τηγάνισμα
Άνηθο
Αλάτι & πιπέρι

Διαδικασία Πλένουμε τις γαρίδες, τις καθαρίζουμε από το κέλυφος και το έντερο και τις περνάμε στα ξυλάκια για να κρατήσουμε το σχήμα τους και να μη συρρικνωθούν κατά το μαγείρεμα. Βράζουμε νερό με αλάτι και το ξύδι και βουτάμε τις γαρίδες για 1 λεπτό. Μην τις βράσετε παραπάνω γιατί θα χάσουν την φρεσκάδα τους και θα αλλοιωθεί η υφή τους.

Εν τω μεταξύ βάζουμε το ηλιέλαιο να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Βουτάμε μία μία τις γαρίδες πρώτα στο αλεύρι, μετά στο αβγό και τέλος στο σουσάμι. Τις τηγανίζουμε για 1 λεπτό και τις ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας ώστε να απορροφηθεί το περιττό λάδι.

<blockquote><em><strong style=”color: #7da5ae;”>«Το στομάχι στηρίζει την καρδιά και όχι η καρδιά το στομάχι» (Θερβάντες). </strong></em></blockquote>

Για τη μους σολομού, βάζουμε στο multi την κρέμα γάλακτος, το σολομό και το χυμό λεμονιού και χτυπάμε για 2-3 λεπτά.
Βάζουμε λίγο από τη μους στο ποτήρι και μια γαρίδα. Διακοσμούμε με μια φέτα γλυκολέμονου, άνηθο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

————————————————————————————————————————————————————————————————————-