Τροπικό άρωμα, το πιάτο αυτό είναι ιδανικό για τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού.
Οι γαρίδες τρυφερές μέσα στο άρωμα καρύδας είναι η απόλυτα εξωτική γεύση!

Καταγωγή: Διεθνές | Προετοιμασία: 10 Λεπτά | Χρόνος μαγειρέματος: 10 Λεπτά | Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο | Μερίδες: 4 άτομα

Υλικα
400 γαρίδες μέτριες κατεψυγμένες ή φρέσκιες καθαρισμένες από το κέλυφος και το κεφάλι)
3 κ.σ. σησαμέλαιο ή οποιοδήποτε ελαφρύ λάδι
1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
2 καρότα τριμμένα
1 πράσινη πιπεριά κομμένη Julien
150 γρ. Καλαμπόκι βρασμένο
200 γρ. λάχανο κομμένο Julien
Αλάτι & πιπέρι
ΥΛΙΚΑ για τη σάλτσα :
2 κ.γ. πάστα κάρυ
250ml γάλα καρύδας
2 κ.σ. μέλι
5 κ.σ. Μαγιονέζα Brava
2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
2 κ.σ. Κέτσαπ Brava
4 σπόρους καρδάμωμο θρυμματισμένο
Χυμό & ξύσμα από 1 Γλυκολέμονο
1 ξυλάκι κανέλας
Λίγα φύλλα δυόσμου
Διαδικασία 
Ξεκινάμε από τη σάλτσα που θα χρειαστεί να την προσθέσουμε αργότερα στις γαρίδες. Σε μια κατσαρόλα μετράμε και βάζουμε όλα τα υλικά της σάλτσας εκτός της Μαγιονέζας Brava. Σε χαμηλή φωτιά αφήνουμε για 10 λεπτά και έχουμε μια μέτριας πυκνότητας, γεμάτη αρώματα σάλτσα.
Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι ή Wok ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε πρώτα το κρεμμύδι με τα καρότα και την πιπεριά. Όταν μαλακώσουν προσθέτουμε το λάχανο και το καλαμπόκι αφήνουμε για 2 λεπτά και τέλος προσθέτουμε τη σάλτσα που φτιάξαμε προηγουμένως.
Αφήνουμε σε σιγανή φωτιά για 5-8 λεπτά να δέσουν τα υλικά μας και ρίχνουμε και τις γαρίδες όπου θα συμβράσουν με τα άλλα υλικά για 2 λεπτά. Μην αφήσετε παραπάνω ώρα τις γαρίδες γιατί θα αποκτήσουν λαστιχένια υφή μη επιθυμητή.

————————————————————————————————————————————————————————————————————-