FINGER FOODΖΥΜΑΡΙΚΑΟΡΕΚΤΙΚΑ

Βελουτέ κολοκύθας με τσιπς παρμεζάνας

Ευρωπαίοι και αμερικανοί λατρεύουν αυτή τη συνταγή, τόσο νόστιμη, τόσο βελούδινη

Ένα πεντανόστιμο, εντυπωσιακό και εύκολο ορεκτικό που θα το λατρέψετε… Μια εύκολη συνταγή για μια βελουτέ κολοκυθόσουπα. Σούπα μαγική και στην εμφάνιση και στη γεύση. Όσοι την έχουν δοκιμάσει, δεν έμειναν στο ένα πιάτο!

Ευρωπαίοι και αμερικανοί λατρεύουν αυτή τη συνταγή. Δεν βάζουν γιαούρτι στη σούπα αλλά κρέμα γάλακτος. Είναι πυκνή και γεμάτη, είναι πεντανόστιμη και αν θέλετε να την δοκιμάσετε στην πιο ελαφριά της εκδοχή, απλά μην προσθέσετε την κρέμα.

Καταγωγή: Διεθνές | Χρόνος μαγειρέματος: 20′ | Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο | Μερίδες: 18-20 σφηνάκια

Υλικα 500 γρ. κολοκύθα κομμένη σε μεγάλους κύβους
500 ml. ζωμό βοδινού
40 γρ. βούτυρο παγωμένο.
150ml κρέμα γάλακτος
150 γρ. τριμμένη παρμεζάνα (θα χρειαστεί να είναι τριμμένη στο μηχάνημα του super market για να είναι σαν λεπτοτριμμένη σαν αλεύρι)
16 μικρά τοματάκια (Pomodori)
Αλάτι και πιπέρι

ΔιαδικασίαΡίχνουμε μέσα στο ζωμό που βράζει τα κομμάτια της κολοκύθας και αφήνουμε για 20-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Εν τω μεταξύ, πασπαλίζουμε 50 γρ. από την παρμεζάνα, σε ένα αντικολλητικό ταψάκι ή σε επιφάνεια σιλικόνης, φροντίζοντας να δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη στρώση τυριού.

Τοποθετούμε για 10 λεπτά στο φούρνο στους 120ο. Η παρμεζάνα θα λιώσει και θα πάρει τη μορφή «δαντέλας» χωρίς όμως να ροδίσει. Τη βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Βάζουμε λίγη λίγη την κολοκύθα με τα υγρά της στο multi και πολτοποιούμε. Περνάμε τη βελουτέ κολοκύθας από σουρωτήρι με ψιλή σίτα (σινουά) και προσθέτουμε το βούτυρο και την υπόλοιπη παρμεζάνα καθώς και την κρέμα γάλακτος.Ανακατεύουμε και αλατοπιπερώνουμε.
Μοιράζουμε στα σφηνάκια, ενώ διακοσμούμε με τα τοματίνια που τα στερεώνουμε με οδοντογλυφίδα. Τεμαχίζουμε με τα χέρια την παρμεζάνα σε σχήματα μακρόστενα ανομοιόμορφα και τοποθετούμε ένα τσιπς σε κάθε σφηνάκι.

————————————————————————————————————————————————————————————————————-