Χωρίς κατηγορία

Βελουτέ καλαμπόκι με λιαστή ντομάτα

Η λέξη σούπα προέρχεται από το γαλλικό soup, με ρίζα στο λατινικό suppa που σημαίνει ψωμί βουτηγμένο σε ζουμί.

Οι πρώτες σούπες χρονολογούνται περίπου στο 6.000 π. Χ., καθώς το βράσιμο δεν αποτελούσε διαδεδομένη μέθοδο μαγειρέματος μέχρι να ανακαλυφθούν πήλινα σκεύη.

Από τότε μέχρι σήμερα οι γευστικοί συνδυασμοί πολλοί, σχεδόν όσες και οι ευεργετικές ιδιότητες των ελαφρών αυτών γευμάτων, όπου η νοστιμιά των λαχανικών μαζί με την ευωδιά των βοτάνων μας γοητεύουν ως μια από τις καλύτερες διατροφικές επιλογές. Σούπα, κρύο…. Καιρός για δύο!!! Απολαμβάνουμε!

Καταγωγή: Γαλλία | Προετοιμασία: 5 λεπτά | Χρόνος μαγειρέματος: 15-20 λεπτά | Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο | Μερίδες: για 2 άτομα

Υλικα
450γρ. καλαμπόκι κατεψυγμένο ή φρέσκο αν είναι εύκολο να βρούμε
700ml ζωμό λαχανικών
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι κομμένο σε καρέ
50γρ. τριμμένη παρμεζάνα
½ ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
Αλάτι & πιπέρι

2-6 λιαστές ντομάτες σε ελαιόλαδο
2-3 κ.σ. κρέμα Ξύδι Βαλσαμικό
Μερικά κριτσίνια για το σερβίρισμα
Διαδικασία 
Ιδρώνουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα για 4-5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία και προσθέτουμε το καλαμπόκι, σοτάρουμε για 1 λεπτό ανακατεύοντας και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί και προσθέτουμε το ζωμό. Αφήνουμε για 5 λεπτά να μαλακώσει το καλαμπόκι & προσθέτουεμε την παρμεζάνα. Δοκκιμάζουμε και διορθώνουμε στο αλατοπίπερο.
Περνάμε τη μισή ποσότητα καλαμποκιού από τον πολτοποιητή και μετά από λεπτή σήτα. Κρατάμε τη βελουτέ ζεστή.
Σερβίρουμε τη σούπα με το ολόκληρο καλαμπόκι στη μέση, ενισχύοντας έτσι τη γεύση. Προσθέτουμε σε κάθε πιάτο τη λιαστή ντομάτα, λίγο κρέμα ξύδι βαλσαμικό και συνοδεύουμε με κριτσίνια της αρεσκείας μας. .

————————————————————————————————————————————————————————————————————-