ΠΙΤΕΣ

Αρωματική κοτόπιτα με μαγιονέζα

Είναι η κοτόπιτα που μπορεί να μπει στον μπουφέ, είναι η πίτα που αγαπούν τα παιδιά και μπορούμε άνετα να αντικαταστήσουμε τον κιμά κοτόπουλο με εκείνο που έμεινε από το χθεσινό τραπέζι.

Καταγωγή: Διεθνές | Προετοιμασία: 10 | Χρόνος μαγειρέματος: 25-30 λεπτά | Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο | Μερίδες:

Υλικα
600 γρ. κιμάς κοτόπουλου
1 φύλλο κουρού (Η συσκευασία περιέχει2, το ένα το αφήνουμε στη συσκευασία και το φυλάσσουμε στην κατάψυξη για άλλη χρήση)
1 κρεμμύδι ξερό, μεγάλο, ψιλοκομμένο
1 ποτήρι λευκό κρασί (80ml)
40 ml. ελαιόλαδο για σοτάρισμα + επάλειψη
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
200 γρ. μαγιονέζα Brava
200 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
100 γρ. τσένταρ τριμμένο
2 κ.σ. Μουστάρδα Brava
1 κ.σ. σουσάμι
Αλάτι & πιπέρι
Διαδικασία 
Αποψύχουμε το φύλλο κουρού στην ψύξη για 3-4 ώρες. Ζεσταίνουμε τα 2/3 του ελαιόλαδου σε ένα μεγάλο τηγάνι και ιδρώνουμε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε και τον κιμά κοτόπουλου και σοτάρουμε. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε για λίγο να εξατμιστεί η αλκοόλη και να πιει τα υγρά.-
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη μισή μαγιονέζα, το γιαούρτι, τη μουστάρδα και το τσένταρ, διορθώνουμε το αλάτι και προσθέτουμε πιπέρι. Η γέμιση της πίτας είναι έτοιμη και την αφήνουμε να κρυώσει ώστε να μην μαλακώσει το φύλλο κουρού όταν θα προσθέσουμε τη γέμιση. Λαδώνουμε με ένα πινέλο το ταψί μας ή την ταρτιέρα και απλώνουμε το φύλλο.
Κόβουμε όσο περισσεύει και το κρατάμε στην άκρη. Τοποθετούμε τη γέμιση ομοιόμορφα σε στρώση 2,5-3 εκατοστά. Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τη μαγιονέζα με το κεφαλοτύρι και δημιουργούμε τη στρώση της κρούστας.
Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 25-30 στους 200ο C (ανάλογα την ένταση του φούρνου, ίσως χρειαστεί και λίγο παραπάνω. Θα πρέπει να ελέγξουμε πως το φύλλο από κάτω έχει ψηθεί και είναι κριτσανιστό. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε για λίγο να κρυώσει ώστε τα κομμάτια να στέκονται και να μην διαλύονται.

————————————————————————————————————————————————————————————————————-