Χωρίς κατηγορία

Αρνίσια μπιφτέκια με σος τυριών

Μεσημέρι Κυριακής και πριν πεινάσουμε μαγειρεύουμε και για να μην ξυπνήσουμε και πρωί, μιας και είναι ημέρα ξεκούρασης, θα φτιάξουμε ένα νόστιμο & γρήγορο πιάτο.

Συνήθως τις Κυριακές οι μαμάδες σηκώνονταν νωρίς και έβαζαν αρνάκι στο φούρνο ψήνοντάς το για κάμποσες ώρες.

Κι εμείς αρνάκι θα φτιάξουμε αλλά με το δικό μας τρόπο που μπορεί να μην είναι η κλασσικά παραδοσιακή γεύση, αλλά κρατά γεύση και ταυτόχρονα έρχεται στα σημερινά δεδομένα. Καλή μας όρεξη!

Καταγωγή: Διεθνές | Προετοιμασία: 10 λεπτά | Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά | Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο | Μερίδες: για 4 άτομα

Υλικα
Υλικά για τα μπιφτέκια
800 γρ. κιμάς από αρνί
2 κ.σ. Μουστάρδα Brava τύπου Dijon
150 γρ. ψωμί του τοστ χωρίς κόρα (5 φέτες περίπου)
250 γρ. ροκφόρ ή μπλε τυρί Δανίας
1/3 κούπας γάλα
1 κρεμμύδι ξερό
½ κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. κύμινο
1 κ.σ. ρίγανη
½ κούπα κόλιανδρο φρέσκο
½ κούπα μαϊντανό
Αλάτι (10 γρ. περίπου)

Για τη σάλτσα
80 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
40gr. Μαγιονέζα Brava Light
50 γρ. ροκφόρ ή μπλε τυρί Δανίας θρυμματισμένο
70γρ. παρμεζάνα

Διαδικασία 
Όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια εκτός του κιμά και του ροκφόρ, τα βάζουμε στο μπλέντερ και τα ομογενοποιούμε. Σαν αποτέλεσμα έχουμε ένα μείγμα παχύρευστο το οποίο και το αναμιγνύουμε σε ένα μεγάλο μπολ με τον κιμά. Ζυμώνουμε και αν έχουμε το χρόνο αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα. Πλάθουμε τα μπιφτέκια, αρχικά επίπεδα και περίπου διπλάσια σε διάσταση από το τελικό μέγεθος. Τοποθετούμε στη μέση από ένα κομμάτι ροκφόρ περίπου 1-2 εκατοστών και κλείνουμε γύρω με τον κιμά.
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και βάζουμε τα μπιφτέκια για 3 λεπτά από κάθε πλευρά. Τα ακουμπάμε σε ταψί που το έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί και βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 15 λεπτά.

Εν τω μεταξύ σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με τη Μαγιονέζα και θρυμματίζουμε το ροκφόρ μέσα στη σος. Προσθέτουμε και την παρμεζάνα και χτυπάμε στο Multi ώστε να λιώσει το τυρί και να έχουμε μια παχύρευστη σος. Σερβίρουμε με σαλάτα της αρεσκείας μας.

————————————————————————————————————————————————————————————————————-