Χωρίς κατηγορία

Αθερίνα με ντιπ φέτας.

Παρεϊστικη συνταγή είναι μια ιδέα πολύ νόστιμη για να συνοδεύσουμε το ουζάκι μας.Λιακάδα και ζέστη θυμίζει το πιάτο αυτό.

Ένα μεζές που γίνεται γρήγορα και εύκολα, αποκτά τη φινέτσα της νέας δημιουργικής ελληνικής κουζίνας.

Η πινελιά της κρέμας με φέτα & θα σας ενθουσιάσει πραγματικά με τη νοστιμιά της. Απολαύστε το…

Καταγωγή: Ελλάδα | Προετοιμασία: 5 Λεπτά | Χρόνος μαγειρέματος: 15 Λεπτά | Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο | Μερίδες: 4 άτομα

Υλικα

500 γρ. αθερίνα ή μαρίδα
250 γρ. περίπου αλεύρι για το τηγάνισμα
Λάδι ελαφρύ για το τηγάνισμα
1 πρέζα αλάτι
Για την κρέμα φέτας
100 γρ. φέτα
3 κ.σ. μαγιονέζα Brava (80gr.)
1 κ.σ. γιαούρτι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
Διαδικασία 
Ανακατεύουμε το αλάτι μέσα στο αλεύρι και πλένουμε καλά τα ψαράκια. Tip: αν θέλουμε να αλευρώσουμε ομοιόμορφα μικρά ψάρια και καλαμαράκια, βάζουμε σε μια σακούλα το αλεύρι και ρίχνουμε μέσα και τα ψάρια και ανακινώντας τη σακούλα θα αλευρωθούν όλα μονομιάς. Ζεσταίνουμε το λάδι και τηγανίζουμε λίγες λίγες τις αθερίνες για 1 λεπτό περίπου. Βγάζουμε από το τηγάνι και ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί. Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε την κρέμα βάζοντας στο Mutli όλα τα υλικά και πολτοποιώντας για 2-3 λεπτά. Σερβίρουμε όσο είναι ζεστά και ξεχωριστά την κρέμα φέτας-Μαγιονέζας και αρωματίζουμε το πιάτο μας με λίγα φύλλα άνηθου.

————————————————————————————————————————————————————————————————————-